Η διάσωση ενός εγκαταλελειμμένου μαστίφ με ένα τεράστιο όγκο στο πρόσωπο


Ορισμένες διασώσεις είναι πιο δύσκολες από ό, τι κάποιες άλλες. Ο καθένας αγαπά ένα χαριτωμένο, ζωηρό κουτάβι, αλλά τι γίνεται με τα ηλικιωμένα σκυλιά ή τα εκείνα που είναι άρρωστα; Σίγουρα δεν πρόκειται για μια εύκολη περίπτωση.

Η Bubble είναι ένα δίχρονο Μαστίφ Ναπολιτάνο που μεταφέρθηκε σε μια οργάνωση στην Βαλτιμόρη, από έναν άνδρα που την είδε να περιπλανάται στο δρόμο. Το πρόσωπό της καλυπτόταν από ένα τεράστιο όγκο, τόσο μεγάλο δεν φαινόταν το ένα της μάτι.
 

Την Bubble την ανέλαβε η οργάνωση Noah's Ark Animal Rescue. Η άτυχη σκυλίτσα προφανώς είχε εγκαταλειφθεί στον δρόμο από κάποιον και ο όγκος της μεγάλωνε συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.



Οι εξετάσεις έδειξαν πως πρόκειται για χονδροσάρκωμα, όγκος που σχηματίζεται στα οστά. Η οργάνωση αποφάσισε να προσπαθήσει να αφαιρέσει τον όγκο και έπειτα, αν τα καταφέρει, να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Ο όγκος έχει ήδη εξαπλωθεί στους πνεύμονες της, αλλά μεγαλώνει πολύ αργά.




Η χειρουργική επέμβαση έχει πολλούς κινδύνους και μπορεί να υπάρξουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η απώλεια αίματος. Η σκυλίτσα θα χρειαστεί αρκετές μεταγγίσεις αίματος για να τα καταφέρει.



Μόλις αφαιρεθεί ο όγκος, θα υποβληθεί σε επανορθωτική επέμβαση για την αποκατάσταση του προσώπου. Είναι ένα νεαρό σκυλί και η οργάνωση ελπίζει πως θα ζήσει τουλάχιστον 4-5 χρόνια ακόμη με τη χειρουργική επέμβαση. Αντιθέτως, αν δεν υποβληθεί σε επέμβαση θα πεθάνει μέσα σε μερικούς μήνες.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ​​για την μικρή Bubble είναι να προσευχηθούμε και να ευχηθούμε να βγει νικήτρια. 




UPDATED: H Bubble μετά την εγχείρηση παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάκαμψη και κάθε μέρα που περνά αποδεικνύει πως είναι μεγάλη μαχήτρια της ζωής!


7 σχόλια:

  1. μακαρι να σωθει κ να ζησει κ παραπάνω. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε όλους εκεινους που βοήθησαν το σκυλάκι,κατι τετοιες πραξεις μας κανουν να πιστεύουμε πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε! ο χριστος και η παναγια πια.... ποιος το εγκατελειψε αβοηθητο.... με τη ψυχη ρε γαμωτο?? αντε να μην πω καμια πιο βαρυα κουβεντα τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld