Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η ιστορία του Ερμή που με έμαθε πώς είναι να αγαπάς χωρίς όρους



Mια φωτογραφία από τις ιντερνετικές αγγελίες “Χαρίζονται σκυλιά” ήταν αρκετή για να βρεθεί από τα αζήτητα σ’ ένα ζεστό σπίτι.

Ο Ερμής απολαμβάνει τη νέα του ζωή και η Έλσα Κοτρώτσιου που τον υιοθέτησε, την πολύτιμη παρέα του.

Αυτή είναι η ιστορία του:

“«Ήταν τον περασμένο Οκτώβριο που είχα αρχίσει να κοιτάω σελίδες στο ίντερνετ και χάζευα με τις ώρες τα σκυλάκια που χάριζαν. Συγκεκριμένα, στο facebook, όπου αναρτούν συνέχεια φωτογραφίες με σκυλιά που βρίσκουν στο δρόμο παρατημένα. Επί μέρες κοιτούσα φατσούλες κουταβιών. Είχα αποφασίσει ότι είναι η ώρα να μεγαλώσω ένα σκυλάκι, μιας που πάντα νοιαζόμουν τα ζώα αλλά ποτέ πριν δεν ένιωθα αρκετά υπεύθυνη για να το κάνω. Τότε ήταν μια μέρα που είδα την φωτογραφία ενός κουταβιού περίπου δύο εβδομάδων να κοιμάται σε μια κουβερτούλα. Αυτό ήταν! Τον ερωτεύτηκα αμέσως. Τον είχε μια οικογένεια στην Αθήνα προσωρινά μέχρι να του βρουν σπίτι. Αυτόν και τα αδερφάκια του τα είχαν πάρει από τον δρόμο. Μετά από λίγο καιρό, στις 21 Νοέμβρη μου τον έφεραν σπίτι.

Άργησα να επιλέξω τι όνομα θα του δώσω, για λίγες μέρες τον φώναζα με τρία ονόματα για να δω σε ποιο αντιδρά. Πάρη, Ρούμπι και Ερμή. Κέρδισε το τρίτο, αφού και στους δυο μας άρεσε πιο πολύ και έδειχνε προσοχή όταν το άκουγε.

Ο Ερμής μου είναι ένα πολύ τρυφερό σκυλί αλλά δεν τα πάει τόσο καλά με τις εντολές. Ακούει όποτε θέλει και αν τον πιάσει ο ενθουσιασμός δεν συγκρατιέται. Φέρεται σαν πρίγκιπας αφού ανεβαίνει στο κρεβάτι να κοιμηθεί, σηκώνεται στα δύο πόδια και ψάχνει τον νεροχύτη και την κουζίνα να δει αν υπάρχει κάτι φαγώσιμο να τσιμπήσει.

Από τότε που τον έχω, έχω κλάψει για πολλά πράγματα που έχει μασήσει και καταστρέψει, όπως φορτιστές, στρώμα κρεβατιού και άλλα. Ειδικά όταν ήταν λίγων μηνών ήθελε να δαγκώνει ότι υπήρχε μπροστά του όταν τον άφηνα μόνο του.

Τρελαίνεται για παιχνίδια που βγάζουν έντονο ήχο, του αρέσει πολύ να κυνηγάει μπαλάκια.

Θέλει να παίζει και με άλλα σκυλιά αν και είναι λίγο επιφυλακτικός στην αρχή αν νιώσει απειλή.

Έχει μια φοβερή σχέση με έναν άλλο σκυλάκο, τον Λίο αφού κοιμούνται, τρώνε, παίζουν μαζί και «τσακώνονται» για το ποιος θα πιάσει τα περισσότερα μπαλάκια.

Τον ταΐζω ξηρά τροφή αλλά λατρεύει να τρώει κοτόπουλο και λιχουδίτσες. Γενικά τον τρελαίνει η μυρωδιά και η γεύση των μαγειρευτών.

Γίνεται έξω φρενών καμία φορά όταν με βλέπει από το μπαλκόνι να απομακρύνομαι από το σπίτι και να πηγαίνω βόλτα τον φίλο του τον Λίο ενώ εκείνος μένει πίσω.

Με νευριάζει όταν κάνω δουλειές στο σπίτι και θέλει οπωσδήποτε να μάθει την γεύση της σκούπας και του ξεσκονόπανου.

Τα χάδια στην κοιλιά, στον λαιμό και στα αυτιά τον γαληνεύουν και του αρέσει πάρα πολύ να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με εμένα. Νιώθει ασφαλής.

Είναι αστείος όταν σηκώνεται στα δυο του πόδια για μια αγκαλιά ή όταν παίζουμε με τα παιχνίδια του. Και όταν τον πιάνει όρεξη για παιχνίδι και τρέχει πάνω- κάτω.

Ο Ερμάκος είναι κάτι ξεχωριστό στη ζωή μου και τον αγαπάω τρελά.

Άλλαξε την καθημερινότητά μου αφού με έκανε να σκέφτομαι κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό μου. Μαθαίνω πώς είναι να φροντίζεις ένα πλάσμα, να το κρατάς υγιές και να το κάνεις ευτυχισμένο.

Μα πάνω από όλα με έμαθε πώς είναι να αγαπάς χωρίς όρους.» 

patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.