Άνω Λιόσια: Η ανέχεια πλήττει ανθρώπους και ζώα..

 

ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 

 

Ο κτηνίατρος Αλέξανδρος Παλαχαρίδης και μια παρέα ζωοφίλων στα Άνω Λιόσια, καταβάλουν προσπάθειες να βοηθήσουν τα αδέσποτα, υπό δύσκολες, για την ώρα, συνθήκες...

 

Η οικονομική κρίση δεν έχει αντίκτυπο μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα. Φαίνεται ωστόσο, πως… «όσο υπάρχουν άνθρωποι», θα γίνονται προσπάθειες για να περιοριστεί η πείνα και να ανακουφισθεί ο πόνος που βιώνουν τα αδέσποτα ζώα. Αυτό τουλάχιστον, αποδεικνύει μια παρέα ανθρώπων, που δραστηριοποιείται, σε καθημερινή βάση, στις γειτονιές των Άνω Λιοσίων της Φυλής και του Ζεφυρίου, με στόχο να περιθάλψει άρρωστα ή πληγωμένα αδέσποτα ζώα αλλά και να τους προσφέρει τροφή και νερό. 

 

Η Κική, η Σουζάνα, ο Μανώλης, ο Θοδωρής, η Μαρία και η Βάλλια, με την πολύτιμη συμπαράσταση του κτηνίατρου Αλέξανδρου Παλαχαρίδη, δίνουν καθημερινές μάχες για να βοηθήσουν τα αδέσποτα. Ο γιατρός αλλά και τα μέλη της ομάδας τα περισυλλέγουν τραυματισμένα ή άρρωστα και τους προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και νερό. Το κακό είναι, ότι, για την ώρα, δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για τα ζώα που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας, να τα φιλοξενούν σε δικούς τους χώρους, αντιμετωπίζοντας, όπως είναι φυσικό, μεγάλες δυσκολίες.

 

«Τον γιατρό τον έχουμε πάντα στο πλευρό μας, οποιαδήποτε μέρα και ώρα κι αν τον χρειαστούμε. Ακόμη και στις αργίες, που τον έχουμε καλέσει προκειμένου να βοηθήσουμε τραυματισμένα αδέσποτα δεν μας αρνήθηκε» τόνισε μιλώντας στο «Φύλαρχο» η Κική, ένα δραστήριο μέλος της ομάδας και προσθέτει πως αυτό που λείπει, είναι ένα καταφύγιο για τα άρρωστα ζώα, ένας χώρος φιλοξενίας, για όσο καιρό χρειάζονται την ανθρώπινη φροντίδα. 

 

Αυτό που επίσης θεωρεί χρήσιμο η εθελοντική φιλοζωική ομάδα, που, ήδη, κινείται προς την κατεύθυνση της ίδρυσης φιλοζωικού συλλόγου, είναι η ανεύρεση υποστηρικτών και χορηγών, καθώς, για την ώρα τουλάχιστον, πληρώνουν από την τσέπη τους την ξηρά τροφή που προσφέρουν στα ζώα. Όμως αυτό που τους κάνει πραγματικά αξιέπαινους είναι ότι μερικοί από αυτούς δεν διαθέτουν στοιχειώδη οικονομική άνεση. Κάποιοι μάλιστα μένουν, ακόμα, σε λυόμενους οικίσκους, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να επουλώσουν τις πληγές που τους προκάλεσε ο σεισμός του 99. Διαθέτουν, ωστόσο, το ψυχικό περίσσευμα να επουλώνουν τις πληγές των αδέσποτων ζώων. 

 

Ο κτηνίατρος Αλέξανδρος Παλαχαρίδης, που ήδη συνεργάζεται με το Δήμο Φυλής, εκτιμάει την προσπάθειά τους, όμως γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επιλύσει το σημαντικό πρόβλημα των αδέσποτων, σε μια τόσο εκτεταμένη περιοχή. «Έχουμε ήδη μιλήσει με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη κι έχει δείξει ενδιαφέρον για το ζήτημα των αδέσποτων. Η εξεύρεση κονδυλίων για στειρώσεις και φάρμακα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως αναζητούμε τρόπους ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες, με σκοπό να γίνει ουσιαστική δουλειά» υπογράμμισε, μιλώντας στον «Φύλαρχο». 

 

Δε διστάζει ακόμα, όπως και η Κική, να δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του σε όποιον χρειαστεί βοήθεια για την περίθαλψη πληγωμένων ή άρρωστων ζώων. Είναι: 6937685225 (Παλαχαρίδης Α.) και 6957210692 (Κική) 

fylarhos.gr

1 σχόλιο:

  1. Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι τους!!! Εύχομαι να βρουν τη δύναμη και τη στήριξη που χρειάζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld