Συμβουλές για να προστατέψουμε τα κατοικίδια μας από το τσουχτερό κρύο


Όταν πέφτει ο υδράργυρος, τα ζώα χρειάζονται έξτρα προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Λάβετε τα εξής μέτρα για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των ζώων: 


Kρατείστε το σκύλο μέσα στο σπίτι σας! Αυτός είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για να κρατήσετε ζεστό το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Μολονότι στους σκύλους αρέσει να περνάνε αρκετό χρονικό διάστημα έξω – έστω και στο μπαλκόνι, σίγουρα τις παγερές ημέρες προτιμούν να ζεσταίνονται κοντά στη σόμπα! Φέρτε λοιπόν τα ζώα μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα τα κουτάβια, τα ηλικιωμένα ζώα, τα μικρόσωμα και τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα.
Αγοράστε του αδιάβροχο και μάλλινα αξεσουάρ! Στους χειμερινούς περιπάτους σας μην ξεχνάτε να έχετε τις απαραίτητες προφυλάξεις: πριν βγείτε για παιχνίδια στο χιόνι, φορέστε του κάτι αδιάβροχο και προφυλάξτε το κεφάλι, τα αυτιά και τις πατούσες του...Ειδικα τα ζώα με κοντό τρίχωμα θα ωφεληθούν με κάποιο ρουχαλάκι.
 
Επιτέλους ώρα για μπότες! Ο σκύλος συντονίζει τη θερμοκρασία του μέσα από τους ευαισθητήρες που διαθέτει στα πέλματά του, στη μύτη και στη γλώσσα του ...Όταν περπατά στο χιόνι πρέπει να κρατά τις πατούσες του ζεστές και στεγνές... Αγοράστε του ειδικά αδιάβροχα παπούτσια αν πρόκειται να τον εκθέσετε και φέτος σε όλες τις γνωστές χιονοδρομικές πίστες!Πού ξέρετε...κοντά σ’αυτόν, καλός γονέας κι εσείς θα φανείτε!... 

Ελέξτε τη θερμοκρασία πριν βγείτε έξω! Μην κάνετε πειράματα με το κρύο!... Κάθε φορά που πρόκειται να βγείτε βόλτα, ελέξτε προηγουμένως τη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος...αν το θερμόμετρο – ή το μάτι σας – κολλήσει, τότε καλύτερα αναβάλλετέ το για αύριο!




Προτιμήστε ένα ζεστό εξωτερικό σκυλόσπιτο. Αν ο σκύλος σας μένει σε εξωτερικό χώρο, εξασφαλίστε του μία θερμή στέγη. Ένα σωστό σκυλόσπιτο βρίσκεται κάπου απάνεμα, διαθέτει επικλινές στέγαστρο και είναι ειδικά μονωμένο. Θα πρέπει να είναι φτιαγμένα από ξύλο ή πλαστικό καθώς το μέταλλο διοχετεύει το κρύο και να είναι τοποθετημένα σε μια ηλιόλουστη, προφυλαγμένη τοποθεσία κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Τοποθετήστε μέσα κουβερτούλες και ακόμα καλύτερα άχυρο που κρατά την ζέστη. Βεβαιωθείτε ότι το σπιτάκι είναι πραγματικά αδιάβροχο. Ένα κομμένο πατάκι αυτοκινήτου στην είσοδο του σκυλόσπιτου βοηθάει να μένει η ζέστη του σώματος μέσα στο σπίτι. Και μην ξεχάσετε να φροντίσετε το χρώμα του σκυλόσπιτου να ταιριάζει στο ταπεραμέντο του σκύλου σας! 
 Το «κρεβάτι» του : Το χειμώνα πρέπει να περιέχει πολλά ζεστά σκεπάσματα και να απέχει τουλάχιστον 10 εκατοστά από το έδαφος. 

Μην αφήνετε τον σκύλο σας να περιφέρεται μόνος του έξω από το σπίτι. Τα ζώα μπορούν να αποπροσανατολιστούν όταν υπάρχει χιόνι ή πάγος στο έδαφος. Περισσότερα ζώα χάνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρά σε οποιαδήποτε άλλη εποχή.
Μην τσιγκουνεύεστε τις θερμίδες του! Οι σκύλοι καταναλώνουν περισσότερη ενέγεια όταν ο καιρός είναι κρύος, για να διατηρήσουν τη φυσική τους θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ιδιαίτερα αν περνάτε πολύ ώρα σε εξωτερικούς χώρους, δώστε στο σκύλο σας μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού – χωρίς να το παρακάνετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα ζώα έχουν αποπαρασιτωθεί από εσωτερικά παράσιτα, τα οποία μπορεί να τους «κλέβουν» σημαντικά θρεπτικά στοιχεία.

Χρησιμοποιείστε θερμοφόρες! Αν το σπίτι σας ή «το μέρος» διαμονής του σκύλου σας έχει γενικά υγρασία, μπορείτε να προστατέψετε το σκύλο σας (από αρθρίτιδα και κρυολογήματα) βάζοντας κάτω από το «κρεβάτι» του μία θερμοφόρα... Αυτό θα τον κρατούσε ζεστό για κάποιες ώρες...
Φροντίστε τα αδέσποτα. Βάλτε μέσα στο σπίτι σας ζώα που δεν έχουν ταυτότητα, μέχρι να βρείτε τον ιδιοκτήτη τους ή πηγαίνετέ τα σε ένα καταφύγιο ζώων. Αν τα αδέσποτα είναι άγρια ή δεν μπορείτε να τα πλησιάσετε, δώστε τους φαγητό, νερό και καταφύγιο και καλέστε την αρμόδια υπηρεσία για βοήθεια, για το πιάσιμό τους και την ασφαλή μεταφορά τους στους ειδικούς χώρους. 
interpet.gr/himaira
dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld