Για να σώζω ζώα θα γίνω κυνηγός...

Ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς υπερέχει του παλαιότερου 3170 στο ότι διαθέτει και χιούμορ. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την υποχρεωτική συμμετοχή ενός κυνηγού σε κάθε πενταμελή, πλέον, δημοτική επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων;

 

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 9, παρ.12 αναφέρεται:

«Σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα πιο αντιπροσωπευτικά φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις, που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα. Υποχρεωτικά στην επιτροπή μετέχουν ένας (1) κτηνίατρος και ένας (1) εκπρόσωπος κυνηγετικού συλλόγου που εδρεύει στον Δήμο ή την οικεία Περιφερειακή Ενότητα.»


Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι παντελώς άσχετη, τόσο που πλέον θεωρώ εξαιρετική ιδέα την πέμπτη κενή θέση να καταλάβει αστροναύτης. Αποκλείω να ήταν αίτημα των κυνηγών. Αφού αν ήθελαν να σώζουν αδέσποτα, οι πόρτες των φιλοζωικών σωματείων είναι ανοιχτές και οι ανάγκες για εθελοντές μεγάλες.


Στο μεταξύ, εγώ κατοικώ σε ένα δήμο όπου το κυνήγι απαγορεύεται και όπου (δύσκολο να το φανταστεί κανείς μεν αλλά...) δεν υπάρχει κυνηγετικός σύλλογος. Για να μπορέσουμε λοιπόν να καλύψουμε την κενή οργανική θέση του κυνηγού – χωρίς να υποχρεωθούμε στην Περιφέρεια - θα πρέπει να φτιάξουμε έναν - δηλαδή κάποιος από μας να γίνει κυνηγός.


Και ξαφνικά μπήκα στο νόημα. Μάλλον μειώνονται οι κυνηγοί και ψάχνουν τρόπους να βρουν νέα μέλη;


skai.gr

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld