Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Χίος: Σκότωσαν 4 κουτάβια χτυπώντας τα στο κεφάλι!Δίνεται αμοιβή για να βρεθεί ο δράστης


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου πληροφορήθηκε με λύπη ένα πραγματικά αποτρόπαιο και τρομερά δυσφημιστικό για το νησί μας περιστατικό κακοποίησης ζώων, που έλαβε χώρα στο Θολοποτάμι Χίου στις 13/6/2012.

Μια φιλόζωη Αγγλίδα, που έχει επισκεφτεί το νησί μας για λίγες εβδομάδες, εντόπισε αδέσποτη γεννημένη κυνηγοσκυλίτσα με 8 κουταβάκια στο συγκεκριμένο χωριό. Ήρθε σε άμεση επαφή και συνεννόηση με το Φιλοζωικό και κανονίστηκε να στειρωθεί η σκυλίτσα και να περισυνελεχθούν τα κουτάβια, ώστε να εμβολιαστούν και να προωθηθούν για υιοθεσία. 

Δυστυχώς, όταν την Τετάρτη 13/6/2012 η Αγγλίδα φιλόζωη πήγε να μαζέψει τα μωρά, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα! Από τα 8 κουταβάκια, τα 4 ήταν νεκρά, χτυπημένα στο κεφάλι και σε όλο το σώμα τους με λοστό, πέτρα ή ξύλο. Κατάφερε να πάρει 3 από τα 4 εναπομείναντα ζωντανά κουταβάκια, ενώ το 1 ήταν τόσο τρομοκρατημένο ώστε, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή η περισυλλογή του. Τα 3 κουτάβια βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση, χαίρουν άκρας υγείας και μετά τις απαραίτητες ιατρικές διαδικασίες, θα είναι διαθέσιμα για υιοθεσία. 

Όποιος /-α ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από τα συγκεκριμένα κουτάβια, ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του Συλλόγου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου δίνει αμοιβή για οποιονδήποτε γνωρίζει τον/τους δράστη/-ες ή έχει πληροφορίες για την εν λόγω εγκληματική πράξη και μας ενημερώσει στο 6980470162, ώστε να προβούμε σε μηνύσεις κατά του/των δράστη/-τών και να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νόμος 4039/2012 περί δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα προβλέπει μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ως 2 χρόνια χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ως 15.000 ευρώ για περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, όπως η συγκεκριμένη.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων αρνητικών σχολιασμών –καθώς έχουν ήδη πληροφορηθεί το περιστατικό φιλοζωικές οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού- όχι για τις ομορφιές του και την προσφορά του στον πολιτισμό, αλλά για πράξεις εναντίων ανυπεράσπιστων ζώων που είναι εγκληματικές και καταδικαστέες από όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ο τουρισμός μας θα πληγεί ανεπανόρθωτα και η πολιτισμική μας ταυτότητα θα αμαυρωθεί, καθώς οι ξένοι τουρίστες έχουν ανεπτυγμένο το φιλοζωικό αίσθημα και δύσκολα θα επιλέξουν ως τόπο προορισμού το νησί μας (ιδιαίτερα όταν τέτοια συμβάντα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά αποτελούν «κοινή πρακτική» από αρκετούς κατ’ ευφημισμό «ανθρώπους» του νησιού).

Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο στη χώρα μας, είναι ανεπίτρεπτο να χάνουμε την ευαισθησία και την συμπόνια μας προς τα υπόλοιπα είδη, καθώς αυτά μας τα συναισθήματα μάς προσδίδουν την «ανθρώπινη ιδιότητα» και αναδεικνύουν την πολιτισμική μας ακεραιότητα. 

Ευελπιστούμε ότι ο/οι δράστης/-ες θα βρεθεί/-ούν και θα τιμωρηθεί/-ούν παραδειγματικά και ότι αυτό το συμβάν θα είναι και το τελευταίο που δυσφημίζει και διασύρει την όμορφη Χίο μας παγκοσμίως.

«Ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται από τον τρόπο που οι κάτοικοι φέρονται στους ηλικιωμένους και στα ζώα»
Γκάντι
                
Το Δ.Σ. του ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.