Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πριν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο σκεφτείτε!


Οκτώ έως δέκα εκατομμύρια ζώα εγκαταλείπονται στα καταφυγίων ή στο δρόμο κάθε χρόνο, το ένα τέταρτο από αυτά είναι σκύλοι ράτσας. Πριν αποκτήσετε κουτάβι ή σκύλο είναι σημαντικό να υποβάλετε στον εαυτός σας αυτές τις απλές ερωτήσεις.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ;
Ψάχνετε για ένα φίλο να τρέχει και να σας ακολουθεί στις αθλητικές σας δραστηριότητες?? Ψάχνετε για ένα σκύλο να παίζει με τα παιδιά σας  ή να προστατεύει το σπίτι σας??

Μήπως για ένα φίλο που θα μοιράζεται μαζί σας τον καναπέ??

Όποιος και να είναι  ο λόγος βεβαιωθείτε ότι είναι σημαντικός για εσάς. Εάν έχετε ένα σοβαρό λόγο που θέλετε να υιοθετήσετε σκύλο τότε θα είναι πιο εύκολο να διαλέξετε ένα ζώο το οποίο θα ταιριάζει στον τρόπο ζωή σας. 

Το «απλά θέλω ένα σκύλο...»  δεν είναι καλός γνώμονας για την  επιλογή του ζώου....!

Θέλετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο;
Τότε θα χριαστεί  να κάνετε διπλή προσπάθεια μετά που θα υιοθετήσετε ένα σκύλο..Ατυχήματα με την τουαλέτα του ζώου συμβαίνουν.Σημάδια στα έπιπλα, φαγωμένα μαξιλάρια, τρίχες κλπ είναι όλα πιθανά να συμβούν...

Ειναι το διαμέρισμά σας και η πολυκατοικία φιλικά προς τα ζώα;
Βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε παράπονα από τους γείτονες (τουλάχιστον τον πρώτο καιρό) και βέβαια αν στην περιοχή σας υπάρχει κατάλληλος χώρος για να κάνετε βόλτα με το σκύλο σας.

Μήπως σχεδιάζετε να μετακομίσετε σύντομα;
Το καινούργιο σας σπίτι καλύπτει τις ανάγκες του σκύλου σας όπως το ήδη υπάρχον??


Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΕΝΑ ΖΩΟ;
Το σπίτι σας είναι ο ιδανικός χώρος για το ζώο μήπως όμως ο τρόπος ζωής σας (δουλειά, σαββατοκύριακα κλπ) δεν σας αφήνουν χρόνο να ασχοληθείτε και με κατοικίδιο??

Ταξιδεύετε τακτικά ή λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι;
Οι σκύλοι, και ειδικά τα κουτάβια, πρέπει να τρώνε σε τακτές ώρες και να κάνουν την ανάγκη τους το ίδιο τακτικά. Εάν δεν είστε κοντά για να τα εκπαιδεύσετε και να τα φροντίζεται μπορεί να αποκτήσουν προβληματική συμπεριφορά...!

Μπορεί κάποιος να φιλοξενήσει  το σκύλο σας σε ώρα ανάγκης;
Πριν πάρετε ένα σκύλο ή ένα κουτάβι ρωτήστε την οικογένειά σας και τους φίλους σας εάν θα μπορούσαν να το φιλοξενήσουν εάν χρειαστεί να λείψετε απροειδοποίητα??

Έχετε παιδιά ή σκοπεύετε να αποκτήσετε;
Τα παιδιά θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα ή θα πρέπει να τους μάθετέ πως να συμπεριφέρονται σωστά απέναντι στο ζώο...
  
Μπορείτε να αντεπεξέλθετε στα έξοδα ενός κουταβιού;
Είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα έξοδα συντήρησης και να επενδύσετε συναισθηματικά στο κατοικίδιό σας?

Θα είσαστε ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου;
Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, εμβολιάζουν, στειρώνουν και τηρούν τους νόμους ως προς το λουρί βόλτας, την κτηνιατρική του φροντίδα και την εκπαίδευση του κατοικίδιου τους.


ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ (ΟΧΙ για μερικές μέρες ή μήνες..)

Ο μέσος όρος ζωής ενός σκύλου είναι τα 10 χρόνια . Για όλα αυτά τα χρόνια το ζώο θα εξαρτάται από εσάς  για όλες του τις ανάγκες..

Η Υιοθέτηση ενός ενήλικα σκύλου ή ενός κουταβιού είναι πολύ σημαντική .

Εάν δεν είστε απόλυτα σγουροί ότι θα τα καταφέρεται μη φοβηθείτε να αναβάλετε την υιοθεσία ενός ζώου. Είναι καλύτερα να είστε βέβαιοι από την αρχή ότι θέλετε ένα κατοικίδιο παρά να το εγκαταλείψετε αργότερα σε ένα καταφύγιο ή στο δρόμο....


Πηγή raisingspot.com
Αναρτήθηκε στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.