Φόλες και πάλι στα Φιλιατρά - Νεκρό ένα αδέσποτο σκυλάκι

Δυστυχώς ένα νέο τραγικό περιστατικό με θύμα ένα αδέσποτο σκυλάκι, συνέβη πριν λίγες ημέρες στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών.

Άγνωστος ή άγνωστοι αποφάσισαν με τον πιο μαρτυρικό τρόπο να θέσουν τέλος σε ένα ζωντανό πλάσμα, ταΐζοντάς το με δηλητηριασμένη τροφή, διότι θεώρησαν προφανώς ότι απειλούνται.


Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο filiatranet, συνέβη πριν 4 ημέρες στις 11 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, πολύ κοντά σε πολυσύχναστη καφετέρια
μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, όπου το άτυχο ζώο ξεψύχησε αβοήθητο.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και το τελευταίο. Η κατάληξη μίας τέτοιας πράξης θα μπορούσε να είχε ακόμη τραγικότερα αποτελέσματα, αν σκεφτούμε ότι εύκολα κάποιο παιδάκι μπορεί να έρθει σε επαφή με το δηλητήριο που προοριζόταν για το ζώο.


Έχουμε ξαναδημοσιεύσει θέμα με βίντεο που αφορούσε τα αδέσποτα στα Φιλιατρά, όπου η κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, επικεφαλής Ενεργής Ομάδας που φροντίζει, εμβολιάζει και στειρώνει με προσωπικά έξοδα των μελών της αυτά τα ζώα, ώστε να βρίσκονται συνεχώς υπό ιατρική φροντίδα.
 

Τέλος, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άτομα που πιστεύουν πως η λύση του προβλήματος είναι η φόλα (δηλητηρίαση με σκοπό την θανάτωση των ζώων). Η φόλα είναι μια απάνθρωπη και παράνομη πράξη άκαρδων και ασυνείδητων ανθρώπων που δεν έχουνε κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.  Η αλήθεια είναι πως αφού σκοτωθούν βάναυσα κάποια σκυλιά υπάρχουν άλλα που θα πάρουν την θέση τους αφού το πρόβλημα ξεκινάει από τον άνθρωπο.  


Μάθετε ότι με τον νόμο 31/01/2012 περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων ότι η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή ή βάναυση μεταχείριση και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού (Άρθρο 16, παρ. α & β) τιμωρείτε !!!


Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο περιστατικό!



filiatranet.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld