Εκπαιδεύοντας μικρούς Φιλόζωους

 
«Έχω δει ένα βλέμμα στα μάτια των σκυλιών, ένα φευγαλέο βλέμμα παιχνιδιάρικης περιφρόνησης, και είμαι σίγουρος πως τα σκυλιά βασικά πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι χαζοί.» (John Steinbec)


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, πως η σημερινή κρίση που βιώνει η κοινωνία μας, είναι απόρροια, πρωταρχικά, της κρίσης αξιών που στιγμάτισε σε αύξουσα κλίμακα τον νεοέλληνα. Η σχέση του με τον συνάνθρωπο, τη κοινωνία, το περιβάλλον, τα ζώα, έχει δεχθεί συνθλιπτικά τραύματα. 

Γιατροσόφια και μαγγανείες δεν θα βελτιώσουν τη κατάσταση. Η γιατρειά είναι μία και κρύβεται στη Παιδεία μας.

Με αυτό το σκεπτικό, οι εξωφροντιστηριακές δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΝΕΟ Φροντιστήριο, ξεκίνησαν και φέτος. Έτσι, την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το 1rst Dog Park Meeting, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία και τον εκπαιδευτή σκύλων Κο Σπύρο Μπούκουρα. 


Το ραντεβού δόθηκε στις 15:00 στο πάρκο της Οδού Χρυσαλλίδος στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου μαθητές του φροντιστηρίου (και όχι μόνο), γονείς και καθηγητές, έδωσαν το παρόν, με τη συνοδεία κάποιων απ' τους τετράποδους φίλους τους. 

Το «μάθημα» διήρκησε δυόμιση ώρες και κατά τη διάρκειά του, ο Κος Μπούκουρας έδωσε συμβουλές για τον κάθε σκύλο ξεχωριστά, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της ράτσας του. Επίσης έλυσε απορίες αναφορικά με την εκπαίδευση, τη διατροφή και την ομαλή κοινωνικοποίηση των σκύλων. Οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν ερωτήσεις και είχαν τη δυνατότητα να λύσουν απορίες με τη βοήθεια ενός ειδικού. 

Συζητήθηκαν επίσης, το θέμα των αδέσποτων ζώων, της υιοθεσίας σκύλων από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, καθώς και της στείρωσης.

Μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν, ευχόμαστε σε όλους υγεία και πολλές όμορφες στιγμές με τα πανέμορφα πλάσματα που έχετε δίπλα σας!
 

Κούνος Λουκάς, Φιλόλογος

filozoiki.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld