''Όποιος είναι ικανός να βασανίσει ένα ζώο, είναι ικανός να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο''


Όμορφη, γλυκιά, εντυπωσιακή, κόρη δύο πολύ σπουδαίων ανθρώπων και με μια μεγάλη και ανιδιοτελή αγάπη.


Η Εριέττα Κούρκουλου, κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου μιλάει για πρώτη φορά για τη ζωή της και τις επιλογές της στο περιοδικό «Όλα για τα ζώα». Η γόνος της οικογένειας Λάτση έχει λατρεία στα ζώα και γι' αυτό ίδρυσε εδώ και τρία χρόνια έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να βοηθήσει τα αδέσποτα στην Ελλάδα, το «Save a Greek Stray».

Ποια ήταν όμως η πρώτη φορά που ήρθε σε άμεση επαφή με ένα σκυλί; «Όταν ήμουν 8 χρονών, οι γονείς μου μού έφεραν την Ντόλι που είναι σήμερα 11 ετών κι έγινε φίλη μου από την πρώτη στιγμή. Ποτέ δεν την είδα σαν σκυλί. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι μόλις έφτασε στο σπίτι μας, κατούρησε το πόδι του πατέρα μου. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή τον αγαπούσε. Ο Ντάνι ήρθε τρία χρόνια μετά και σήμερα είναι 9 ετών. Το τελευταίο μέλος της παρέας, η Νικόλ είναι 6 ετών και την βρήκαμε στο δρόμο. Επειδή είναι η πιο μικρή είναι και η πιο παιχνιδιάρα απ' όλα», αναφέρει η Εριέττα Κούρκουλου.

Μάλιστα η 19χρονη μιλάει και για την αρνητική κριτική που δέχτηκε για αυτό της το εγχείρημα δίνοντας ελαφρυντικά στους κριτές της. «Πολλοί με έχουν κατηγορήσει καθώς θεώρησαν πως τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος θα έπρεπε να ξοδευτούν σε ανθρώπους, όχι σε ζώα. Δεν τους κατηγορώ», δηλώνει.

Τέλος, η Εριέττα Κούρκουλου σχολιάζει όλους όσοι βασανίζουν τα ζώα και δίνει τους δικούς της χαρακτηρισμούς. «Όποιος είναι ικανός να βασανίσει ένα ζώο, είναι ικανός να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο κι αυτό με τρομάζει. Το να κρεμάνε τα σκυλιά, να τα τρώνε στο κέντρο της Αθήνας, όλα αυτά δεν μπορεί να τα δεχτεί ένας άνθρωπος που έχει καρδιά. Όταν μεγαλώνει κάποιος και βλέπει πόση κακία υπάρχει στον κόσμο μας και πόσο εύκολα κι αβίαστα κρίνει ο ένας τον άλλο, δεν μπορεί να μην εκτιμήσει τα ζώα. Ένας σκύλος δεν θα σε κρίνει ποτέ και θα σε αγαπάει χωρίς αντάλλαγμα. Αυτά είναι στοιχεία που σπάνια συναντάς σε ανθρώπους», καταλήγει.
0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld