Άφησαν το σκυλί τους να λιμοκτονεί και έτρωγε το κρεβάτι του για να επιβιώσει!


Πρωτοφανής υπόθεση κακοποίησης ζώου



Μια μητέρα μαζί με τις δύο κόρες της άφησαν ένα Staffordshire μπουλ τεριέ να πεινάσει τόσο πολύ, μέχρι που αναγκάστηκε να αρχίσει να τρώει το κρεβάτι του προκειμένου να επιβιώσει!


Οι τρεις γυναίκες, Νταϊάν, Έιμι και Κλόι Μάρτιν, κρατούσαν το σκυλί, ονόματι Ακίτα, κλειδωμένο μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, στο οποίο το κακόμοιρο ζώο αναγκαζόταν να ζει όλη μέρα, περιβαλλόμενο από τα ίδια του τα κόπρανα. Το σκυλί βρέθηκε στο σπίτι από την RSPCA (Βρετανική οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων) σε κατάσταση λιμοκτονίας και με υπερβολικά μεγάλα νύχια που είχαν αρχίσει να δημιουργούν πληγές στις πατούσες του.


Η Akita είχε αρχίσει να χωνεύει το ίδιο της το κρεβάτι, φτιαγμένο από πλαστικό, με κομμάτια πλαστικού να βρίσκονται στα περιττώματά της. Η επιθεωρητής της RSPCA, Βιρτζίνα Ρος, επισκέφθηκε το σπίτι των τριών γυναικών στο Τότεναμ του Λονδίνου, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του ζώου, ανακαλύπτοντας τις τραγικές συνθήκες διαβίωσής του.


Η κυρία Ρος βρήκε ένα ξύλινο μισοφαγομένο φράχτη μπροστά στο δωμάτιο του σκυλιού, που είχε τοποθετηθεί προκειμένου η Ακίτα να μην μπορεί να δραπετεύσει. Η επιθεωρητής δήλωσε πως το θέαμα ήταν αποκρουστικό, αφού μπορούσε να διακρίνει με γυμνό μάτι τους γοφούς, τα πλευρά και την σπονδυλική στήλη του κακοποιημένου ζώου.


Ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Ήταν από τα πιο αποκρουστικά θεάματα της ζωής μου. Υπήρχε μια ξύλινη πύλη για να εμποδίζει το σκυλί να φύγει από το γεμάτο περιττώματα δωμάτιό του. Στο κέντρο του δωματίου υπήρχε ένα κρεβάτι το οποίο το σκυλί αναγκαζόταν να τρώει για να μείνει ζωντανό και δεν υπήρχε ούτε ένα εκατοστό καθαρού χώρου για να ξεκουραστεί το ζώο».
 


Μια εκ των τριών κατηγορούμενων, η Έιμι Μάρτιν, ανέφερε στο δικαστήριο πως το σκυλί ήταν της ξαδέρφης της και πως κι εκείνη ανησυχούσε για την υγεία του σκυλιού, δηλώνοντας μάλιστα πως: «Δεν θα ήθελα να ζω σε τέτοια κατάσταση».

Το δικαστήριο αποφάνθηκε κατά των τριών γυναικών, και συγκεκριμένα κατά της Έιμι που θεωρήθηκε η βασική υπαίτια για την κατάσταση στην οποία είχε φέρει την Ακίτα, καταδικάζοντάς την σε 12 εβδομάδες φυλάκισης και 200 ώρες υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας. Της αφαιρέθηκε επίσης το δικαίωμα να έχει στην κατοχή της οποιοδήποτε κατοικίδιο για πέντε χρόνια.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld