Ποιος θα γιατρέψει την ψυχή του Μούργου;


Ο Μούργος εθεάθη αρχές του έτους να περιφέρεται φοβισμένος και σε εμφανώς κακή κατάσταση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς η φοβία του δεν επέτρεπε για πολλές μέρες και μετά από πολλές προσπάθειες φιλόζωων να πιαστεί. Μια ομάδα όμως τα κατάφερε με πολύ κόπο στις 25/01 κι έτσι ο Μούργος πήγε στον κτηνίατρο. 


Δυστυχώς η φοβία του τον έκανε πολύ επιφυλακτικό και μέσα στην αγωνία του προσπαθούσε να δαγκώσει. Χρειάστηκε να γίνει ηρεμιστική ένεση και να τοποθετηθεί φίμωτρο για να γίνει η εξέταση και να παρθεί αίμα. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: λεϊσμάνια (1/800). Η θεραπεία του προς το παρόν είναι με ζιλαπούρ ενώ σύντομα θα ξέρουμε αν χρειαστεί μιλτεφοραν. 



Υπάρχει όμως άλλη μία θεραπεία... Αυτή της ψυχής του... Ποιός θα κάνει αυτό το σκυλάκι να νιώσει ασφαλεία και να εμπιστευτεί ξάνα; Έχει τόσο τρυφερό βλέμμα και σίγουρα κρύβει ένα αγαθό σκυλάκι που έχει ανάγκη να αγαπηθεί. Για να μπορέσει να κάνει τα πρώτα του βήματα λοιπόν θα διαμένει σε πανσιόν όπου θα λαμβάνει και την απαραίτητη 'θεραπεία' από εκπαιδεύτρια σκύλων για να κλείσουν όχι μόνο οι πληγές του σωμάτος αλλά και αυτές της ψυχής του. Αρχικά θα μείνει για 2 μήνες όμως γενικά όλα θα κριθούν από την πορεία της αποθεραπείας του τόσο για τη λεϊσμάνια όσο και για το φόβο που τον έχει κυριεύσει.

Ο Μούργος είναι περίπου 3 ετών και ζυγίζει 20 κίλα. Αυτή τη στιγμή ο Μούργος μας έχει τις παρακάτω ανάγκες:


-Κτηνιατρικά έξοδα:
€90 (αιματολογικές γενικες, βιοχημικές, λεϊσμάνιας, ερλιχίωσης, διροφιλαρίωσης και ενέσιμη ηρέμιση)-
€50-26/04/13 (επαναληπτικές αιματολογικές, ενέσιμη θεραπεία ψώρας, advocate αμπούλα, ενέσιμη ηρέμιση)-υπόλοιπο €15
-Πανσιόν: €200/μήνα (έναρξη φιλοξενίας Δευτέρα 28/01/13-συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση-26/04/13 τέλος διαμονής σε πανσιόν-έμεινε 3 μήνες, ο ένας δωρεάν-υπόλοιπο €110)
-Καλή τροφή
-Ζιλαπούρ

 
Το πιο σημαντικό όμως που ζητάει αυτός ο νεαρός που σε λίγο καιρό θα είναι αγνώριστος είναι ένα ΣΠΙΤΙ. Όποιος ενδιαφέρεται να ανοίξει την καρδιά του και να κάνει μέλος της οικογένειας του και της ζωής του τον Μούργο, θα του έκανε το μεγαλύτερο δώρο. Επίσης, έαν κάποιος μπορεί να του προσφέρει μακροπρόθεσμη φιλοξενία, θα ήταν ευχής έργον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
e-mail- maria_axd@hotmail.co.uk ή στο facebook

Περισσότερες φώτο εδώ

ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω - ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Αρ. Πρωτοδικειου 2096/2012

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld