Μαραθώνιος για τα αδέσποτα τον Ιούλιο σε Ελλάδα και ΑυστραλίαΜαραθώνιος για τα αδέσποτα διοργανώνεται τον Ιούλιο σε Αθήνα και Αυστραλία (Σίδνεϊ). 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι από μία μικρή ομάδα φιλόζωων που έτρεξαν και ποδηλάτησαν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα αδέσποτα (διαβάστε εδώ).


Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η δράση στέφθηκε με επιτυχία και οι διοργανωτές αποφάσισαν να την καθιερώσουν σε ετήσια βάση, προγραμματίζοντας μαραθώνιους σε Ελλάδα και Αυστραλία.

Όπως δήλωσε η Ελευθερία Προδρόμου από το Σίδνεϊ, που οργάνωσε την πρωτοβουλία, «η ιδέα, να τρέξουμε την αυθεντική διαδρομή του Κλασσικού Μαραθώνιου της Αθήνας το καλοκαίρι, ήταν ένας τρόπος να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό δωρεών από συγγενείς, φίλους και γνωστούς για να ελαφρύνουμε οικονομικά καταφύγια αδέσποτων ζώων.»

Το Penny Marathon 2012 ολοκληρώθηκε σε 4 ώρες και 30 λεπτά με τους δρομείς να τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η πρωτοβουλία πήρε το όνομά της από ένα αδέσποτο σκυλί που ζούσε στους δρόμους της Αθήνας, όμως το νήμα της ζωής της κόπηκε νωρίς. Φέτος η δράση θα υλοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld