19/6: Μια βραδιά για τα Ζώα και τον Εθελοντισμό



''Οι φίλοι μας τα ζώα'' : Ένα ντοκιμαντέρ για την κακοποίηση των ζώων και τα Αδέσποτα Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Τίτλος πραγματικός πέρα για πέρα γι αυτούς που τα αγαπούν, τα νοιάζονται και τα σέβονται και δεν τα αντιμετωπίζουν σαν κατώτερα όντα, χωρίς δικαιώματα. Αλλά συνάμα και ειρωνικός, αν σκεφτούμε πως μόνο για τη τροφή μας 75.000.000 ζώα σε όλο τον κόσμο δολοφονούνται σε καθημερινή βάση με τον αγριότερο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας σαν τίτλους των ενοτήτων της ταινίας, λόγια σημαντικών ανθρώπων που πέρασαν από τον πλανήτη, που έχουν να κάνουν με τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα (όπως του Λουντέμη, του Γκάντι, του Μπέρναρντ Σω κ.α., περνάμε από τις θηριωδίες (γενοκτονίες, δουλεμπόριο, κακοποίηση γυναικών και παιδιών) που έχει επιδείξει ο άνθρωπος απέναντι στο ίδιο του το είδος, -αλλάζοντας πολλές φορές τον ρόλο πότε του θύτη και πότε του θύματος- στα αδέσποτα ζώα που συναντάμε συνήθως στις αφιλόξενες γι αυτά πόλεις μας, τις γάτες και περισσότερο τους σκύλους.


Θίγοντας λοιπόν έννοιες όπως του ρατσισμού, του σεξισμού και του σπισισμού στοχεύουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον προβληματισμό και στη συνειδητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων ανθρώπων στους οποίους βασιζόμαστε να αλλάξουν ό,τι εμείς δεν καταφέραμε. Να φέρουν μια νέα εποχή, που θα διέπεται από σεβασμό και αγάπη προς όλους τους ανθρώπους αλλά και όλα τα όντα του πλανήτη μας.


Η δημιουργία μιας ταινίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέταμε, προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να φτιάξουμε μια ταινία διάρκειας 1 ώρας, που έχει ειρμό, αρχή-μέση-τέλος, ευαισθησία και απώτερους στόχους.

Ένας από αυτούς είναι να γίνουμε εμείς η φωνή των ζώων. Να μιλήσουμε σε όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό, σπάζοντας το μικρό κύκλο της μαθητικής μας κοινότητας και να εξασφαλίσουμε ότι θα μας ακούσουν. Το ζήτημα δεν είναι να μας ακούσουν μόνο οι ήδη ευαισθητοποιημένοι φιλόζωοι. 


Απευθυνόμαστε στους αδιάφορους.
 

Απευθυνόμαστε στους δημοτικούς Άρχοντες που μπορούν από τη θέση τους να λύσουν προβλήματα άμεσα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες:
 

Όπως συμμετoχή στα προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων (που ως τώρα μόνο ο Δήμος Ελευσίνας προς τιμήν του έχει αναλάβει εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με τους όμορους Δήμους), ή τη δημιουργία καταφυγίων, ή ακόμη και ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Πρέβεζας, όπου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη πάρθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Δ.Σ. για τη θέσπιση τέλους ενός ευρώ στον λογαριασμό ύδρευσης υπέρ της περίθαλψης και προστασίας των ζώων. (το προβάλλουμε στην ταινία μας)

Απευθυνόμαστε στους νέους για να γνωρίσουν την αξία του εθελοντισμού.


Υπό την αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας, διοργανώνουμε μια ΄΄βραδιά αφιερωμένη στα ζώα και στον εθελοντισμό΄΄


Στο παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας, όπου πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι οι θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες κατά την διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Αισχυλείων.

Στο πνεύμα του εθελοντισμού, που έχουμε τόσο ανάγκη να συνεχίσει να φουντώνει άνθρωποι και ζώα σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα, προσπαθούμε η σπίθα που ξεκίνησε από μαθητές να γίνει ΄΄πυρκαγιά΄΄ γι αυτό ενώνουμε τις φωνές μας εθελοντές, μαθητές και καλλιτέχνες:


Ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας, η EAWS - Ομάδα εθελοντών διαχείρισης του καταφυγίου Ελευσίνας και τα ΄΄Φαντάσματα του Ασπρόπυργου συμμετέχουν ενεργά στο ντοκιμαντέρ και στην διοργάνωση της εκδήλωσης.


To συγκρότημα ΄΄Next Time Passions΄΄ θα δώσει τραγουδήσει αφιλοκερδώς την ίδια βραδιά.

Πολλά από τα μουσικά θέματα του ντοκιμαντέρ μας τα έχει παραχωρήσει ο zero-project.

Οι ΄΄DeadPrezz΄΄, μια καταξιωμένη χορευτική ομάδα break dance στον εγχώριο, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο, θα χορέψουν και θα παρουσιάσουν το πρώτο τους μουσικοχορευτικό video clip με τίτλο ΄΄είμαι στον κόσμο μου΄΄ που κυκλοφόρησε από την Panic Records, και θα μας μυήσουν στην κουλτούρα της ΄΄hip hop΄΄.

Η ταινία καθώς και το soundtrack εκείνη την βραδιά, θα προσφερθούν ελεύθερα από copyright σε εθελοντές και συλλόγους ώστε από τη πώλησή τους σε bazaar που διοργανώνονται, να συγκεντρώνονται χρήματα για τις ανάγκες των αδέσποτων.


Eλάτε την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Παλαιό Ελαιουργείο (στην παραλία Ελευσίνας) να ενώσουμε τις φωνές μας. Το χρωστάμε στα ζώα. Το χρωστάμε στους αφανείς ήρωες τους εθελοντές. Το χρωστάμε σε όλους εσάς, που διαθέτετε με τόση αγάπη και αφοσίωση χρόνια τώρα τον χρόνο σας, τα χρήματά σας, την ψυχή σας, παρά τις τόσες απογοητεύσεις!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλο από 15 ετών και πάνω.

Πληροφ.: 6934 994298 (Νίκος Στάμου)

Δείτε σκηνές από το ντοκιμαντέρ





0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld