Αχαΐα: Σκυλιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο χωριό Μαζαράκι


H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή της προς τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αχαΐας, τον επιτελάρχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, γνωστοποιεί τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα περισσότερα σκυλιά στο χωριό Μαζαράκι Αχαΐας.
 


Τα ζώα ζουν αλυσοδεμένα, χωρίς κατάλυμα ή σε βαρέλια, δίχως την αναγκαία περίθαλψη, ανάμεσα στις ακαθαρσίες τους χωρίς νερό.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Διοικητά,

Η Ομοσπονδία μας έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για το χωριό Μαζαράκι και τα ιδιόκτητα σκυλιά που διαβιούν εκεί. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι παραβιάζονται εντελώς οι συνθήκες ευζωίας των ζώων αυτών. Συγκεκριμένα, αυτά διαβιούν πάντα αλυσοδεμένα, μέσα σε βαρέλια ή είναι εντελώς εκτεθειμένα χωρίς κανένα κατάλυμα, δεν έχουν καμία φαρμακευτική και κτηνιατρική περίθαλψη (π.χ. εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, κ.λπ), ζουν ανάμεσα στις ακαθαρσίες τους, δεν έχουν νερό (και όταν έχουν συχνά είναι βρώμικο) και, εν γένει, καμία φροντίδα.

Το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι σε μεγάλη έκταση στο εν λόγω χωριό.

Απορούμε πως δεν έχετε προσέξει την κατάσταση αυτή και να δράσετε αυτεπάγγελτα, ως οφείλετε, σύμφωνα τόσο με τις κατά καιρούς οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΛ.ΑΣ όσο και με την πρόσφατη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Για τους ανωτέρω λόγους, και επειδή η παθητική κακοποίηση των ζώων διώκεται ποινικά, θα σας παρακαλούσαμε να διενεργήσετε ενδελεχή έλεγχο και να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης και ευζωίας των ζώων αυτών. Κυρίως να φροντίσετε να διασφαλιστεί η ελευθερία τους.

Ιδιαίτερα σας παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή σας στο να ενημερώσετε τους κατοίκους του χωριού να μην εξαφανίσουν μετά τον έλεγχό σας τα ζώα τους διότι μια τέτοια ενέργεια επισύρει και άλλη ποινική δίωξη, αυτή της εγκατάλειψης των ζώων.(N.1197/81)

Πιστεύοντας ότι θα πράξετε το αυτονόητο και σύντομα παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας. 



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld