Κυνοκομείο Πτολεμαΐδας: Έλυσαν το πρόβλημα της σίτισης αλλά δεν υπάρχει άφθονο νερό για τα 250 ζώα!


Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που προέκυψε πριν μερικές μέρες με τη διατροφή των αδέσποτων σκύλων που διαβιούν στο καταφύγιο (κυνοκομείο) της Πτολεμαΐδας, καθώς χθες ο Δήμος Εορδαίας προχώρησε στην εξόφληση του προμηθευτή της τροφής για τα αδέσποτα, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή κήρυξε “εμπάργκο” σταματώντας την τροφοδοσία, διαμαρτυρόμενος για την μη εξόφλησή του.


Η αλήθεια είναι ότι το θέμα προξένησε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των μελών του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, καθώς με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρόεδρος του σωματείου, Βαγγέλης Τσαούσογλου, απηύθυνε έκκληση στα φιλοζωικά αισθήματα των πολιτών για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών διατροφής των 250 περίπου αδέσποτων που διαβιούν στο κυνοκομείο.

Ο κ. Τσαούσογλου μιλώντας στον «Π» ανέφερε ότι μπορεί το πρόβλημα με τις τροφές για τα αδέσποτα του κυνοκομείου να λύθηκε, αφού από χθες αποκαταστάθηκε η τροφοδοσία, θα πρέπει όμως άμεσα ο Δήμος Εορδαίας να επιλύσει ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, αυτό της εξασφάλισης άφθονου νερού για τις ανάγκες του καταφυγίου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό, καθώς δεν επαρκεί για τις ανάγκες καθαριότητας του καταφυγίου. «Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει κάποια βασικά πράγματα στους εθελοντές- μέλη του σωματείου μας οι οποίοι φροντίζουν τα αδέσποτα και καθαρίζουν το καταφύγιο στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 250 σκύλοι, αλλά δυστυχώς, παρά τις πιέσεις μας δεν έχουν λυθεί».

Τόνισε ότι το πρόβλημα με το νερό είναι πολύ σοβαρό, καθώς «ενώ υπάρχει μια γεώτρηση από όταν κατασκευάστηκε το κυνοκομείο, η γεώτρηση αυτή δεν έχει λειτουργήσει γιατί δεν έχει συνδεθεί με ηλεκτρικό ρεύμα. «Πρέπει, λοιπόν πάση θυσία ο Δήμος να μεριμνήσει για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης, διότι δεν νοείται να μένει το καταφύγιο με τόσους σκύλους και 70 κλουβιά που χρειάζονται καθημερινό καθάρισμα, χωρίς νερό». Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν μπορεί ο Δήμος να θέλει να παρουσιάζει μια καλή εικόνα για την πόλη μαζεύοντας τα αδέσποτα στο κυνοκομείο και να μην διαθέτει τα χρήματα για τη διατροφή των ζώων ή για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης ώστε να υπάρχει νερό στο καταφύγιο αδέσποτων», δηλώνοντας ότι «εμείς ως σύλλογος απέναντι σε αυτή την κατάσταση θα αντιδράσουμε δυναμικά».

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου αναγνωρίζει πάντως ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα αναφορικά με τη στείρωση αδέσποτων, λέγοντας ότι έχουν στειρωθεί τουλάχιστον 100 σκύλοι, όπως και με τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, καθώς και με τη βοήθεια των εθελοντών έχουν γίνει αντιλυσσικά εμβόλια σε εκατοντάδες αδέσποτα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι με βάση δήλωση του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για το κυνοκομείο, Θωμά Τζιούμαρη, σύντομα πρόκειται να επιλυθούν πολλά προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του καταφυγίου Πτολεμαΐδας, καθώς αυτές τις μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησής του. «Αυτές τις μέρες περιμένουμε κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας για να ελέγξει τις υποδομές προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποξήλωσης μεσοτοιχιών στα κλουβιά τα οποία μεγάλωσαν πλέον, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές για τα καταφύγια αδέσποτων και έχουν προσκομιστεί όλες οι πολεοδομικές και περιβαλλοντικές μελέτες που χρειαζόταν και είναι θέμα ημερών η έκδοση της άδειας», είπε. Επισήμανε μάλιστα ότι με την αδειοδότηση του καταφυγίου θα μπορεί ο Δήμος Εορδαίας να αξιοποιήσει σχετικά προγράμματα για τα αδέσποτα.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld