Γιαννιτσά: Τα παιδιά διοργάνωσαν ποδοσφαιρικό αγώνα για τα έξοδα μιας αδέσποτης οικογένειας
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου του Διοικητικού Συμβουλίου που έγιναν στις 14 Ιουλίου 2013, ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών, δέχτηκε ένα ξεχωριστό «βραβείο». Το εισέπραξε σε συναίσθημα κι οφείλει να το δημοσιοποιήσει:


Μία παρέα παιδιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής νοιαζόταν, μεταξύ άλλων αδέσποτων σκυλιών, και τη Λάουρα. Όταν η Λάουρα γέννησε, μαμά και κουτάβια βρέθηκαν και πάλι υπό την προστασία τους. Η μαμά έπρεπε να υποστηριχθεί, τα κουτάβια να εμβολιαστούν και λίγο αργότερα να αναζητηθούν άνθρωποι για να τα υιοθετήσουν. 

Μ' αυτά τα δεδομένα αποφάσισαν να δράσουν. Και το έκαναν με αγνότητα, φαντασία και Ανθρωπιά. Διοργάνωσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αγώνα για να παίξει η ομάδα της γειτονιάς τους με μια επίσης αυτοσχέδια ποδοσφαιρική ομάδα φίλων τους από τον Πενταπλάτανο και με εισιτήριο καρδιάς 1 ευρώ! 

Το ταμείο θα προορίζονταν για τα έξοδα της νέας σκυλίσιας οικογένειας. Φτιάξαν προσκλήσεις, "Θρυλικοί Πάνθηρες" εναντίον "Πιλορίκ", μέρα και ώρα, για τη Λάουρα και τα μικρά της. Ο αγώνας έγινε κι ήταν, αν μη τι άλλο συγκινητικός...

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών θα λειτουργήσει μ' αυτόν το γνώμονα. Μ' αυτήν ακριβώς την πίστη και την ελπίδα.


Τα νέα μέλη από τις θέσεις τους, (Κική Δημητριάδου-πρόεδρος, Παναγιώτης Τζούμας -αντιπρόεδρος, Κατερίνα Μαυρογονάτου- γραμματέας, Μαρία Κοζάρη-ταμίας και Χαρούλα Μπαλλή- μέλος), θα συνεχίσουν να προσπαθούν για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο θέμα των αδέσποτων ζώων. ...32 ευρώ έκαναν ταμείο οι πρωταγωνιστές της Ανθρωπιάς από τον αγώνα τους. Στις 12 Αυγούστου μέλη του Συλλόγου είχαν ραντεβού με την παρέα. Τους ζητήθηκε να πάνε για να φωτογραφίσουν τα κουτάβια της Λάουρας και να βοηθήσουν ώστε να βρεθούν σπίτια γι αυτά.


Δεν χρειάστηκε... Λίγες ώρες νωρίτερα, κάποιος άλλος, απρόθυμος στην Ανθρωπιά Νεοέλληνας, φρόντισε να εξαφανίσει τα κουτάβια. ...Η Λάουρα θα στειρωθεί σύντομα από το Δήμο Πέλλας, τα καμάρια στις γειτονιές θα συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο, η Ελλάδα να κατρακυλάει κι εμείς να παρηγορούμε τον Αδέσποτο* μ' αλήθειες σαν κι αυτές:


...Άνθρωπο δε σε κάνουν τα ρούχα, οι στείρες γνώσεις κι η τεχνολογία Αδέσποτε. Άνθρωπο σε κάνει η συμπεριφορά! Έχει πολύ δρόμο αυτός ο κόσμος ακόμη, αλλά όπως βλέπεις, υπάρχει κι ελπίδα.

 

Θρυλικοί Πάνθηρες- Πιλορίκ σημειώσατε Ανθρωπιά!
 

Σας ευχαριστούμε παιδιά !

Για το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών
Κική Δημητριάδου


* "Αδέσποτος" ονομάζεται ο πρωταγωνιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Ζωόφιλων ΓιαννιτσώνΔιαβάστε επίσης: Σ.Ζ. Γιαννιτσών: Σποτ με πρωταγωνιστές τα παιδιά για την υπεύθυνη υιοθεσία

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld