Ξεκλήρισαν κουτάβια δίπλα στον παιδικό σταθμό του Υπουργείου Οικονομικών


Πριν 1,5 μήνα στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο, γεννήθηκαν γύρω στα 10 κουτάβια. Η πρόεδρος του συλλόγου, Έπη Λέρτα και μέλη-εθελοντές του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου, πήγαμε στον χώρο και προσπαθήσαμε να τα μαζέψουν. Όμως οι μητέρες των κουταβιών ήταν άγριες και δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε. Ανέλαβε λοιπόν κάποια κυρία να τα ταΐζει, ώστε να εξοικειωθούν με τους ανθρώπους, για να μπορέσουμε να τα πλησιάσουμε και να τα απομακρύνουμε. 



Δίπλα στο χώρο που βρίσκονται τα κουτάβια υπάρχει παιδικός σταθμός του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος δεν φιλοξενεί παιδιά αυτή την περίοδο λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Πριν 4-5 ημέρες ο θυρωρός του σταθμού έβαλε τις φωνές στην κυρία που ταΐζει τα κουτάβια, πέταξε τα πιατάκια τους και της είπε να μην τα ξαναταΐσει γιατί μπαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού. 

Εκείνη του εξήγησε ότι τα ταΐζει για να μπορέσουμε να τα πλησιάσουμε και να τα απομακρύνουμε αλλά εκείνος επέμενε και ήταν εριστικός.

Χθες, όταν πήγε να τα ταΐσει η κυρία βρήκε ένα νεκρό, πιθανότατα δηλητηριασμένο γιατί δεν είχε εμφανή τραύματα και τα υπόλοιπα, εξαφανισμένα.


Τηλεφώνησε λοιπόν στον σύλλογο και σήμερα πήγαμε, η πρόεδρος και μέλη-εθελοντές, και βρήκαμε στον κήπο του σταθμού 2 νεκρά κουτάβια και 2 νεκρά γατιά, πιθανότατα δηλητηριασμένα γιατί δεν έχουν, ούτε αυτά, εμφανή τραύματα. Οι υπάλληλοι του σταθμού φώναζαν ότι είχαν δίκιο που θέλανε να απομακρυνθούν τα κουτάβια γιατί εκτός των άλλων δεινών που θα προκαλούσε η εκεί παραμονή τους, όπως η απειλή για την υγεία των (απόντων) παιδιών, τα κουτάβια σκότωσαν τα γατιά. Ευτυχώς για την υπόληψή τους, στην πορεία, μετά από δεύτερη σκέψη, αναγνώρισαν ότι ο θάνατος των γατιών δεν προήλθε από τα κουτάβια αλλά από τις φόλες που κάποιος έριξε και έφαγαν όλα, και γατιά και κουτάβια...


Αν και φώναζαν να φύγουμε, η πρόεδρος του συλλόγου, Έπη Λέρτα, αφού κάλεσε το 100, με επιμονή συνέχισε το ψάξιμο και βρήκε ένα ακόμη νεκρό κουτάβι, το 4ο νεκρό, σε αποσύνθεση, με έντονο τυμπανισμό και με πολύ δυσάρεστη μυρωδιά, γεγονός που δείχνει ότι ήταν μέρες νεκρό, αλλά οι υπάλληλοι του σταθμού, που τόσο νοιάζονται για την υγεία των (απόντων) παιδιών δεν ενοχλήθηκαν τόσο από το νεκρό σε προχωρημένη αποσύνθεση κουτάβι, όσο από τα ζωντανά κουτάβια.


Εν τω μεταξύ, ήρθε το 100, κατέγραψε τα γεγονότα και έφυγε. Κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, έστω και με δυσκολία, οι υπάλληλοι μας άφησαν να ελέγξουμε για να βρούμε τα κουτάβια, είτε ζωντανά, είτε νεκρά, από την ώρα που έφυγε το 100, δεν μας άφησαν να συνεχίσουμε το ψάξιμο για να βρούμε το τελευταίο που είδαμε από μακρυά ζωντανό, με κίνδυνο να φάει και εκείνο φόλα και να ψοφήσει.
 

Τελικά σήμερα στις 2:30μ.μ. έφτασαν στο σημείο 2 μέλη της «Πανελλήνιας Ομάδας Δράσεων και Βοήθειας για τα Αδέσποτα Ζώα», με Εισαγγελική Παραγγελία ώστε να σταματήσουν οι φύλακες του σταθμού να εμποδίζουν την προσπάθεια ανεύρεσης του τελευταίου ζωντανού κουταβιού από την πρόεδρο και τα μέλη-εθελοντές του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου.

Ούτε τότε όμως οι φύλακες επέτρεψαν στην πρόεδρο και τα μέλη να εισέλθουν στον κήπο του παιδικού σταθμού. 


Τελικά, αφού τους απείλησαν ότι θα καλέσουν το 100 και θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, εισήλθαν στον κήπο του σταθμού και βρήκαν το τελευταίο ζωντανό κουτάβι.


Μαρίνα Μ.D. 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld