Ο Δήμος Καλαμαριάς κινητοποιήθηκε επιτέλους για τα αδέσποτα στο στρατόπεδο Κόδρα


Έπειτα από σωρεία καταγγελιών και δημοσιευμάτων σχετικά με θανάτους ζώων στο στρατόπεδο Κόδρα Θεσσαλονίκης (διαβάστε εδώ), ο Δήμος Καλαμαριάς πήρε θέση και σε ανακοίνωσή του ενημερώνει την επίσκεψη ομάδας κτηνιάτρων στο χώρο προκειμένου να διαπιστώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Διατάσσει μάλιστα τον Χαράλαμπο Παρασαλίδη να διατηρεί τα ζώα χωρισμένα κατά ομάδες και προτρέπει τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι οι συνθήκες παραμένουν ίδιες να επικοινωνήσουν μαζί του.


'' Μετά από τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων και των φιλοζωικών οργανώσεων για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος συμμετέχει ως ένας εταίρος στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. , έδωσε τις απαιτούμενες εντολές για να γίνουν οι ενέργειες προς όφελος των ζωών αλλά και των περιοίκων.
 

Το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. είναι μια οργανωμένη μονάδα φιλοξενίας αδέσποτων ζωών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που προσπαθεί να προστατεύει με εμβολιασμούς, στειρώσεις, τροφή και νερό τα ζώα που διαβιούν χωρίς προστασία  στα αστικά του όρια.
 

Μετά από καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Οργανώσεων, επισκέφτηκε το χώρο ομάδα κτηνιάτρων για να διαπιστώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Το πόρισμα της εισαγγελίας σας το παραθέτουμε αυτούσιο  και σας δηλώνουμε ότι θα εφαρμοστεί σε όλες του τις παραμέτρους.
 

ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ τον Χαράλαμπο Παρασαλίδη , κάτοικο πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, να διατηρεί τα ευρισκόμενα ζώα στον περιφραγμένο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά χωρισμένα κατά ομάδες στις εσωτερικές αυλές , ανάλογα με την ιδιαιτερότητα τους και τις ανάγκες τους (μικρόσωμα και μεγαλόσωμα ,κουτάβια και ανήλικα) , και να μην ενοποιεί τα ζώα που διαβιούν σε ξεχωριστές πτέρυγες , ώστε να αποφεύγονται οι συρράξεις μεταξύ των σκύλων και να μην παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους.
 

Ο Δήμος Καλαμαριάς επιθυμεί και διεκδικεί το πρώην Στρατοπέδο Κόδρα να είναι ένας πνεύμονας ζωής και πρασίνου, ήρεμου περίπατου, πλούσιος στην τεράστια έκταση του από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα τον χαίρονται οι κάτοικοι της Καλαμαριάς και όχι μόνο. Για το λόγο αυτό δίνει μάχη να αποδοθεί από το κράτος στο Δήμο το Στρατόπεδο, αφού αποπληρωθούν τα οικόπεδα των ιδιωτών από την Τράπεζα γης. Τέτοιου είδους περιστατικά όχι μόνο αμαυρώνουν την εικόνα των προσπαθειών μας για την διεκδίκηση του Στρ. Κόδρα, αλλά ταλαιπωρούν  τους περιοίκους και θίγουν τις αποδεδειγμένες φιλοζωικές μας ευαισθησίες.
 

Παρακαλώ σε όποιον Κάτοικο, Μέλος Φιλοζωικής , Εθελοντή και κάθε ενδιαφερόμενο , αντιληφθεί ότι δεν  έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο Στρ. Κόδρα, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου.
 

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς
Θεοδόσης Μπακογλίδης''0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld