Στον αέρα ο Ν. 4039/2012 για τα ζώα μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας



Με επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η Πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία και η Πανελλαδική συντονιστική επιτροπή ζωοφιλικών σωματείων, αναφέρεται στον κίνδυνο να παραμείνει ανεφάρμοστος ο Ν. 4039/2012, έπειτα από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.


Ο Ν. 4039/2012 θέσπισε σοβαρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων και για τις παραβάσεις των συνθηκών ευζωίας τους. Για το λόγο αυτό ζητούν το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας να το αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθεί η επιστολή:

'' Ο Ν. 4039/2012 θέσπισε ιδιαίτερα σοβαρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων και για τις παραβάσεις των συνθηκών ευζωίας τους, προσεγγίζοντας κατά πολύ τις αντίστοιχες των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης των βιολογικών μας εταίρων.

Ωστόσο, ο νόμος αυτός κινδυνεύει να παραμείνει ανεφάρμοστος μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα αρμόδιο όργανο ελέγχου και επιβολής των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων. Συγκεκριμένα, όλο το άρθρο 21 του εν λόγω νόμου καθίσταται ήδη αδύνατον να εφαρμοστεί στην πράξη, με αποτέλεσμα να έχουμε για μια ακόμα φορά ένα νόμο που θα μείνει στα χαρτιά!

Για το λόγο αυτό, αιτούμεθα, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, την παρέμβασή σας στις κατατεθειμένες από το υπουργείο σας τροπολογίες, ώστε να προστεθεί η Ελληνική Αστυνομία στα αρμόδια όργανα επιβολής των διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 21.

Παρακαλούμε η αναφορά σας να αποσταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: pfpomospondia@gmail.com.''



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld