Δικαστής αποφάσισε την εγκατάλειψη 30 αδέσποτων στο δρόμο γιατί ο Δήμος Συκιωνίων αδιαφορεί 


Με επιστολή της η ΠΑΦΟ και η ΠΣΕΖΣ κατηγορεί τον Δήμο Συκιωνίων για ανεπάρκεια και αδιαφορία σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων. Αφορμή ήταν η απόφαση δικαστή να εγκαταλειφθούν 30 αδέσποτα στο πουθενά. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
Κύριε Δήμαρχε,

Μετά απο μια πρωτοφανή και μη σύννομη στα χρονικά της χώρας μας απόφαση της Δόκιμης Ειρηνοδίκη Σικυώνος κας Ταμπακοπούλου Ακριβής, η οποία διατάζει 30 ζώα αδέσποτα και φροντιζόμενα από την κα Νίκη Δούκα λόγω πλήρους ανεπάρκειας και αδιαφορίας του Δήμου σας, να εγκαταλειφθούν στο πουθενά, οδηγώντας τα ακόμη και σε σχεδόν σίγουρο θάνατο, αφού παραβλέπει ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή στον Δήμο, κάκιστα βεβαίως, δεν υπάρχει φιλοζωικό σωματείο για να μεριμνήσει γι αυτά, δεν υπάρχουν κατάλληλα άτομα να αιχμαλωτίσουν τα στον περιφραγμένο χώρο της κας Δούκα αδέσποτα ζώα, οχήματα για την μεταφορά τους και χώρος για την εγκατάστασή τους μέχρι της υιοθεσίας τους.

Ο νόμος 4039/12,στο άρθρο 9, προβλέπει μεν την επανένταξη αδέσποτων ζώων, κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτά είναι στειρωμένα από τον Δήμο, έχουν παραμείνει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσα στις εγκαταστάσεις του Δήμου και γνωρίζουν από αδεσποτεία καθώς και την λήψη μέτρων εκ μέρους του Δήμου για την περαιτέρω σίτιση και γενικότερα φροντίδα τους.

Η ανήκουστη αυτή απόφαση, παραβλέποντας όλα αυτά, απλά δίνει εντολή να απομακρυνθούν τα ζώα και μάλιστα ακόμη και από τους ενάγοντες, όταν αρμόδιοι για την διαχείριση των ζώων είναι μόνο οι Δήμοι και τα φιλοζωικά σωματεία. Πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους ότι τα ζώα δεν είναι καρέκλες/τραπέζια/χαλιά όπου, για να τα διαχειρίζεται, αρκεί κάποιος να έχει το οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο και ένα δίπλωμα οδήγησης.

Που θα πάνε αυτά τα ζώα, ποιος θα τα φροντίσει, ποιες οι συνέπειες από τόσα ζώα μέσα στην πόλη, ο σχεδόν βέβαιος θάνατός τους λόγω του ότι από μικρά βρίσκονταν στον χώρο της κας Δούκα, προφανώς ουδόλως απασχολεί και ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό, αν και πρωτίστως θα έπρεπε, όπως και εσάς, όπως μέχρι τώρα διαφαίνεται.

Επιπροσθέτως , έχοντας ενημερωθεί , ότι ο ενας εκ των αντιδίκων της κας Δούκα είναι πρεσβυτέρα, και ως τοιαυτη  ,καθώς και ο σύζυγός της ιερέας, θα έπρεπε να γνωρίζουν τις θέσεις για τα ζώα τόσο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος όσο  και του Πατριάρχη μας , θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να μείνουν  ασυγκίνητοι στο θέμα της εγκατάλειψης  τόσων ζώων, ζωντανών πλασμάτων , αλλά να βρουν  λύσεις τέτοιες σε συνεργασία με τον Δήμο  και τη κα Δούκα, ώστε να μην  θρηνήσουμε  τον βέβαιο  θάνατο  τόσων αθώων  εμβίων.

Τους καλούμε  ακόμη και τώρα να  σκεφτούν βάσει  των χριστιανικών  αρχών  τους και να προσπεράσουν τα ανθρώπινα πάθη για να σώσουν  τόσες αθώες ζωές.

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή και άλλη φορά έχουμε έλθει σε γραπτή επικοινωνία μαζί σας και παρά την νόμιμη υποχρέωσή σας να απαντήσετε αλλά και την ουσιαστική, επειδή προσπαθούμε επί 5νθημερο να έχουμε μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να βρεθεί πιθανόν μια λύση γι αυτά τα 30 αδέσποτα ζώα, που θα εγκαταλειφθούν στον δρόμο, απαξιώνετε ακόμη και την επικοινωνία σας με τον μεγαλύτερο φιλοζωικό φορέα της χώρας, κυρίως όμως απαξιώνετε και αδιαφορείτε για αυτή την ίδια την έννοια της ζωής, ζητάμε για τελευταία φορά να επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο τηλέφωνο 6976489349, αρμοδία Μπομπολάκη Αναστασία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σύννομες και που θα εξασφαλίζουν την ΕΥΖΩΙΑ των ζώων αυτών.

Αν και κατά την γνώμη μας η καλύτερη λύση είναι η παραμονή των ζώων αυτών στον χώρο, όπου βρίσκονται και οι κοινές προσπάθειες Δήμου και εναγομένης να απαλειφθούν τα ζητήματα των γαυγισμάτων και της οσμής- σύμφωνα με τους ενάγοντες -και σύμφωνα με άλλους μάρτυρες όχι-, ώστε να μην οδηγούμαστε σε λύσεις ακραίες, απολίτιστες που δεν τιμούν κανένα μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη, εξωδικαστική και ακτιβιστική ενέργεια προκειμένου να προφυλάξουμε τα 30 αυτά έμβια πλάσματα, να προφυλάξουμε στην τελική την ίδια την έννοια της ζωής, όπως έχουμε όλοι μας υποχρέωση απέναντι σε κάθε ζωντανό και συναισθανόμενο πλάσμα, είτε είναι ανθρώπινο είτε όχι. 


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld