«Κάθε γειτονιά να υιοθετήσει ένα αδέσποτο»


Η εγκατάλειψη, κυρίως σκυλιών, σε αρκετές γειτονιές του Βόλου είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Για το παραπάνω πρόβλημα όπως επίσης και για τη λειτουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές, συζήτησαν χθες ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Δήμου Βόλου κ. Απόστολος Παντσάς με μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» και μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου (Φι. Ο. Β). 


Η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, κατέθεσε χθες το μεσημέρι στον αντιδήμαρχος κ. Παντσά μια σειρά από προτάσεις που αφορούν στη λειτουργία του καταφυγίου και της διαχείρισης των αδέσποτων.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε χθες η κ. Τσιρογιάννη είναι οι εξής: «Να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κόσμου με σποτάκια στην τοπική τηλεόραση, ραδιόφωνο και τοπικό τύπο. Να χρησιμοποιηθούν 5μηνίτες για τον καθαρισμό του καταφυγίου, ώστε οι υπεύθυνοι να έχουν χρόνο για τις θεραπείες και τέλος να γίνει προσπάθεια από το Δήμο Βόλου ώστε κάθε γειτονιά να υιοθετήσει ένα αδέσποτο (κατά προτίμηση αυτά που δεν υιοθετούνται και είναι κουτάβια που έζησαν προστατευμένα - καταφύγιο) μέχρι να κοινωνικοποιηθούν».

Χαρακτηριστικά η κ. Τσιρογιάννη αναφέρει: «ας γίνει ευρέως γνωστό ότι δε μαζεύονται ζώα γιατί ενοχλούν τον κόσμο. Πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν εφόσον εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε παιδεία και τα παρατάμε στους δρόμους. Αυτοαναιρούμαστε όταν εμείς λέμε δεν μαζεύονται και ο δήμος τα μαζεύει γιατί παραπονιέται ο κόσμος».

Στη συνέχεια η ίδια απευθυνόμενη στους φιλόζωους επισημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να μαζεύονται αδέσποτα ζώα εφ’ όσον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Σα Φιλοζωικοί σύλλογοι, μαζεύουμε μόνο όσα ζώα χρήζουν θεραπείας που δεν είναι δυνατόν να γίνει στο Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές και όταν αποθεραπεύονται επιστρέφουν πάλι στο δρόμο ή υιοθετούνται ή πηγαίνουν στο Καταφύγιο του Δήμου», καταλήγει η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου.


 
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld