Πύργος: 14 μήνες φυλάκιση και 5,000€ πρόστιμο επειδή έσερνε το σκύλο του με το ΙΧ


Καταπέλτης ήταν η απόφαση που πήρε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου δικάζοντας με την διαδικασία του Αυτόφωρου την υπόθεση κακοποίησης σκύλου από 77χρονο στην παραθαλάσσια περιοχή Λέτρινα της Σπιάτζας (διαβάστε σχετικά εδώ).



Ο 77χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση και 5,000 ευρώ πρόστιμο με την ποινή να είναι εφέσιμη (σ.σ. όχι όμως και το ύψος του χρηματικού πρόστιμου).

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας έγινε γνωστό ότι ο κατηγορούμενος είχε χάσει το σκύλο του που είχε εξαφανιστεί 3-4 ημέρες πριν από την παραθαλάσσια οικία του. Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας τον βρήκε και προκειμένου να τον μεταφέρει στο σπίτι του τον έδεσε στο αυτοκίνητο του.


Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έκανε λόγο για την ηλικία του και την αδυναμία του να μεταφέρει το σκύλο με κάποιο άλλο τρόπο στο σπίτι του, προσθέτοντας ότι είναι γνωστά γενικότερα τα φιλοζωικά του αισθήματα, διευκρινίζοντας συνάμα ότι το ζώο δεν σύρθηκε στην άσφαλτο ενώ και η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο ήταν μικρή...

Παράλληλα ζήτησε την αθώωση του επισημαίνοντας τις περιπτώσεις όπου νεαροί ιδιοκτήτες σκυλιών ράτσας πιτ-μπούλ, μέσα στην πόλη του Πύργου, τα δένουν στα μηχανάκια τους οδηγώντας προκειμένου να δυναμώσουν αλλά δεν διώκονται ποινικά με την κατηγορία της κακοποίησης ζώων…

Το Δικαστήριο όμως επέβαλλε την συγκεκριμένη ποινή που προκαλεί αίσθηση…




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld