Χανιά: 2 χρόνια φυλάκιση και 5500€ πρόστιμο για το δράστη που έσφαξε το σκύλο του





Με 2 χρόνια φυλάκιση και 5500 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε ο 49χρονος Ιωάννης Κριάρης από τα Χανιά που τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου έσφαξε το σκυλάκι του, το Ρέι, το οποίο εξέπνευσε σήμερα το πρωί.


Συγκεκριμένα χθες γύρω στις 5 τα ξημερώματα, οι γείτονες ξύπνησαν από τις παρατεταμένες τρομακτικές κραυγές ενός ζώου που σφάδαζε και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα. Είδαν το γείτονά τους να σφάζει με ένα μαχαίρι το σκυλάκι του το Ρέη. Ειδοποίησαν την αστυνομία που κατέφθασε αμέσως και συνέλαβε το δράστη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν μεθυσμένος, αλλά οι γείτονες είπαν ότι κακοποιούσε συστηματικά το σκυλάκι-που το έδερνε κάθε μέρα καθώς και πολλά αδέσποτα της γειτονιάς. 



Στα δικαστήρια σήμερα είχε μαζευτεί από το πρωί πολύς κόσμος και πάρα πολλοί φοιτητές οι οποίοι είχαν κολλημένη στο στήθος τους τη φωτογραφία του κατακρεουργημένου άτυχου ζώου. Κατά την ακροαματική διαδικασία η υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του δράστη κινήθηκε στο πλαίσιο του ακαταλόγιστου λόγω του προβλήματος αλκοοολισμού που ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει ο δράστης.Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το ακαταλόγιστο και ήταν ιδιαίτερα αυστηρό με τον κατηγορούμενο.Στο τέλος της απολογίας του τόλμησε να ζητήσει συγνώμη από όλους.

Η σημερινή υποκριτική του στάση ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την αρχική του κατάθεση στην οποία ισχυρίστηκε ότι "τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και είδε το σκύλο του -που είχε στην κατοχή του τέσσερα χρόνια-να συνουσιάζεται με ένα αρσενικό αδέσποτο της γειτονιάς.Θύμωσε τόσο...πολύ που ο σκύλος του δεν ήταν!!!!αρσενικός όπως θεωρούσε τόσα χρόνια και από τα νεύρα του,πήρε ένα κουζινομάχαιρο και προσπάθησε να του κόψει το λαιμό.,αλλά επειδή το μαχαίρι δεν ήταν κοφτερό,δεν κατάφερε να τον σκοτώσει και ο σκύλος μπόρεσε να διαφύγει αιμόφυρτος."

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί στα Χανιά για κακοποίηση ζώου και από τις υψηλότερες ποινές πανελλαδικά ενώ ήταν η πρώτη δίκη που επιτράπηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής-από τις ελάχιστες που έχουν επιτραπεί μέχρι σήμερα σε όλη την επικράτεια.

Καλό ταξίδι Ρέι....

2 σχόλια:

  1. Αφού ήξεραν ότι το κακοποιούσε έπρεπε να'χε γίνει κάτι νωρίτερα.. τώρα.... Πολύ κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ανετα τον έσφαζα με τον ίδιο τρόπο... πολύ άνετα όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld