Αττική: 4 Δήμοι συνεργάζονται για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων


Ομόφωνα αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης - Πεύκης η σε συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας και Μεταμόρφωσης, δημιουργία κέντρου περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων.

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στα πλαίσια των υποχρεώσεων των δήμων, που απορρέουν από τις διατάξεις του Ν.4039/2012 (άρθρα 9 και 22) για τη λήψη μέτρων για τα αδέσποτα ζώα και για την υποχρέωση δημιουργίας και λειτουργίας ενδιαιτημάτων αδέσποτων ζώων, εντός διετίας από τη δημοσίευση του νόμου.

Ο ίδιος νόμος δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας όμορων δήμων στον τομέα αυτό. Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η οριστική τοποθεσία υποδοχής του κέντρου, υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης - Πεύκης τέθηκε το με αριθμό πρωτ. 12718/13.9.2013 έγγραφο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με το οποίο διαβιβάστηκε επιστολή του αρμόδιου αντιδημάρχου προς το Δασαρχείο Πεντέλης, για τον ορισμό έκτασης αξιοποιήσιμης για τη δημιουργία κέντρου περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων, που θα λειτουργούν από κοινού οι Δήμοι Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης - Πεύκης.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld