Φιλοζωική Κομοτηνής: 50 αδέσποτα από την Ρουμανία σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα



Η Φιλοζωική Κομοτηνής, σε μια προσπάθεια διάσωσης των μελλοθάνατων αδέσποτων σκύλων της Ρουμανίας σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα 50 αδέσποτα. Με την κινητοποίηση των μελών της έχει καταφέρει να καλύψει τα έξοδα για τα 37 ζώα που θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του xronos.gr .

«Αποφασίσαμε ως Φιλοζωική Κομοτηνής να σώσουμε όσα μπορούμε. Βέβαια ήδη έχουμε γύρω στα 540 ζώα υπό την προστασία μας. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνουμε, οικονομικά, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν εθελοντές. Βέβαια έχουμε την στήριξη του κόσμου να τα συντηρούμε. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να πάρουμε 50 ζώα με τη βοήθεια ιδιωτών, γιατί το ένα ζώο για να μεταφερθεί από τη Ρουμανία στην Κομοτηνή χρειάζεται περίπου 70 ευρώ, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τις άδειες που απαιτούνται για τη διαδικασία».

Αυτά τα 50 σκυλιά θα μεταφερθούν στο καταφύγιο που διατηρεί το φιλοζωικό σωματείο. Μάλιστα επαγγελματίας της περιοχής μας, έχει προσφερθεί να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο του καταφυγίου, ώστε να χωρέσουν και τα σκυλιά από τη Ρουμανία. «Εμείς θα τα συντηρούμε πάλι, εμείς θα τα προσέχουμε. θέλουμε τη βοήθεια όλων και όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας». Την ίδια ώρα οι φιλοζωικές οργανώσεις της Ρουμανίας προσπαθούν να παγώσουν το παράλογο σχέδιο εξόντωσης των αδέσποτων, αλλά προς το παρόν δεν τα έχουν καταφέρει.

Όσον αφορά στην τοπική πραγματικότητα, το φιλοζωικό σωματείο Κομοτηνής απευθύνει έκκληση προς τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να αγοράσουν και να προσφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία των σκυλιών που κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού τσιμπήθηκαν από κουνούπια, σκνίπες και άλλα έντομα που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο. Τα σκευάσματα που χρειάζονται είναι: Vibramycin, zylapour και Augmentin και η αξία για το κάθε κουτί δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ.

Το έργο της φιλοζωικής μπορούν επίσης να ενισχύσουν όσοι πολίτες τοποθετήσουν, όσα χρήματα μπορούν στους ειδικούς κουμπαράδες που υπάρχουν σε γραφεία κτηνιάτρων, pet shop καθώς και άλλα καταστήματα της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η Φιλοζωική έχει συγκεντρώσει ικανή ποσότητα φαρμάκων που όμως δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των 540 σκύλων που φροντίζει. Τα σκευάσματα αυτά ήρθαν χάρη στις προσφορές φαρμακοποιών της πόλης μας, καταστηματαρχών και απλών πολιτών που στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα το έργο της φιλοζωικής. Ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης και όλη η οικογένεια της Φιλοζωικής απεύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευχήθηκαν όλο και περισσότεροι να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ: 694-4 620 973(Παναγιώτης Γκουδουσίδης).


 
Διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από την πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)
Μπριζίτ Μπαρντό: Ζητά από την Ε.Ε. να παρέμβει κατά του μακελειού της Ρουμανίας
Παρασκευή 20/9 θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή διαμαρτυρίας από την Ελλάδα στην Ρουμανία Αμετανόητος για την απόφασή του να ευθανατώσει τα αδέσποτα ο πρόεδρος της Ρουμανίας
Ο Mickey Rourke χτίζει καταφύγιο αδέσποτων στην Ρουμανία
Οι Θεσσαλονικείς άναψαν την φλόγα της αγάπης για τα αδέσποτα της Ρουμανίας
Η Ελλάδα πάει Ρουμανία να διαμαρτυρηθεί για τα αδέσποτα
Σιωπηλή διαμαρτυρία για τα θύματα της Ρουμανίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Ρουμανία: Ουρές στα τοπικά καταφύγια από πολίτες για να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο
Μπριζίντ Μπαρντό: «Αυτός ο τύραννος σκέφτεται μόνο τη δολοφονία»
Με 266 ψήφους η Βουλή της Ρουμανίας καταδίκασε τα αδέσποτα σε θάνατο
Ρουμανία: Οι πολίτες διαδηλώνουν ΥΠΕΡ της ευθανασίας των αδέσποτων!
Βουκουρέστι: Ο Δήμαρχος θα προβεί σε δημοψήφισμα για την ευθανασία αδέσποτων σκύλων!

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld