Ξάνθη: Διέσωσαν σκύλο που εγκλωβίστηκε για 4 ημέρες σε γκρεμό




Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης,  στο βουνό στην περιοχή του καζίνου Ξάνθης, βρισκόταν εγκλωβισμένος σκύλος (Μπίλιας) για 4 μέρες. Υπάλληλοι και κάτοικοι της περιοχής τον άκουγαν να κλαίει μέρα νύχτα. 

Μετά από 3 μέρες προσπαθειών για την εύρεση του, που ήταν πολύ δύσκολη γιατί κατά την διάρκεια των ερευνών σταματούσε να κλαίει και δεν γινόταν αντιληπτό σε ποιο σημείο ήταν, βρέθηκε προχθές το απόγευμα 22/10, αδύναμος και φοβισμένος, σε δύσβατο και απότομο σημείο, προφανώς μετά από πτώση του στο γκρεμό. 




Στην διάσωση του συνέβαλαν δύο αναρριχητές, ο κ.Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου ( Ε.Ο.Σ Κομοτηνής) και ο κ. Θάνος Πετρόπουλος ( Ε.Ο.Σ Ξάνθης). Η κατάβαση του ζώου έγινε με rapel (σχοινί κατάβασης) από τα 70 μέτρα περίπου. Παράλληλα, πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Πυροσβεστικού σώματος. Επί 2 μέρες πυροσβέστες ήταν στο σημείο και κατέβαλαν προσπάθειες για την διάσωση του σε συνεργασία με τους υπόλοιπους. 




Ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης απευθύνει δημόσιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοήθησαν και κυρίως τον Μιχάλη και τον Γιάννη που άκουσαν τον σκύλο και δεν αδιαφόρησαν. Ήταν παρόντες για 3 συνεχόμενες ημέρες ψάχνοντας ασταμάτητα να βρουν και να σώσουν τον Μπίλια, ο οποίος αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο προληπτικά. Ο γέρικος σκυλάκος αναρρώνει και σας ευχαριστεί με την σειρά του!



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld