Ο πρώτος σκύλος οδηγός με τυφλό αθλητή σε λαμπαδηδρομία!


Ο Χρήστος Ζώτος, αθλητής με απώλεια όρασης, επιλέχθηκε προκειμένου να λάβει μέρος στην εν Ελλάδι Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας το Φεβρουάριο του 2014.
 

Η Ολυμπιακή Φλόγα, της οποίας η Αφή έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον 19χρονο πρωταθλητή της Χιονοδρομίας Γιάννη Αντωνίου, και που στη συνέχεια διέσχισε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας, έφτασε στα χέρια του κ. Ζώτου στη στάση Χρυσάκη στη Ν. Σμύρνη, ο οποίος με την καθοδήγηση του Σκύλου Οδηγού Melitta, τη μεταλαμπάδευσε στον συναθλητή του Χάρη Κοτροκόη.




Η Melitta είναι ο πρώτος Σκύλος Οδηγός που συμμετέχει σε Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, μετά τις πολυετείς επιτυχημένες προσπάθειες του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος.
Ο στόχος του Κέντρου είναι είναι η εκπαίδευση εκπαιδευτών Σκύλων Οδηγών και η εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης για ευκολότερη μετακίνηση και καλύτερη ποιότητα ζωής.


Την Δευτέρα 14 Οκτώβρη και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των ζώων στην θεραπεία, αποκατάσταση και αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες».
Μετά τη λήξη της Ημερίδας στις 19:00 θα παρουσιαστεί το έργο του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και θα γίνει η τελετή παράδοσης του Σκύλου Οδηγού Melitta στον κ. Ζώτο.  


Οι σχετικές εκδηλώσεις που λάβουν χώρα στις 14 και 15 Οκτώβρη 10:00-20:00 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Κτίριο «Μηχανουργείο» έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για θέματα που αφορούν την τυφλότητα και πραγματοποιούνται στα πλαίσια του διήμερου εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. (Διαβάστε ΕΔΩ)


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld