Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας απαντά σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου


Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) ασφαλώς και δεν συμμερίζεται την άποψη του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα, έτσι όπως διατυπώθηκε αρχικά σε δημοσίευμα της 5ης-11-2013 του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Θάρρος-tharrosnews.gr, σχετικά με την προτροπή διακοπής σίτισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας από πολίτες, άποψη που δεν συνάδει με τον σκοπό του Σωματείου μας, δηλαδή την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Είναι βέβαια γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί μεμονωμένες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους σε συγκεκριμένες γειτονιές της Καλαμάτας, όπου ο αριθμός των αδέσποτων είναι μεγάλος, όπως είναι η περιοχή του Πάρκου και της Τέντας. 


Όμως σίγουρα η λύση δεν είναι η διακοπή σίτισής τους, αλλά η συντονισμένη προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού τους μέσω προγραμμάτων στείρωσής τους, ενημέρωσης των πολιτών, καθώς και η εξάλειψη του φαινομένου εγκατάλειψης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους.

Πιο απλός και αποτελεσματικός θα ήταν ο εντοπισμός και η απομάκρυνση των μεμονωμένων αυτών επιθετικών ζώων από το κέντρο της πόλης με συνεργασία του Δήμου και του ΦΟΚ.


Εξάλλου, η σίτιση των αδέσποτων από τους πολίτες επιτρέπεται, σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012 και την υπ’ αρ. 1/2013 εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.


Ο Φ.Ο.Κ., θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, καθώς σκοπός του σωματείου είναι η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η μείωση του πληθυσμού τους και η ευζωία όσων υπάρχουν και όχι η δημιουργία εντυπώσεων, δεν προέβη μέχρι τώρα σε δηλώσεις, περιμένοντας από τον Δήμαρχο Καλαμάτας διευκρινήσεις σχετικά με την ως άνω δήλωσή του, τις οποίες τελικά έδωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα 10ης-11-2013 του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Θάρρος-tharrosnews.gr.
 

Κατόπιν των ανωτέρω, αναμέναμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο και άλλους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις και κυρίως για να συζητηθούν ουσιαστικές, αποτελεσματικές και υπεύθυνες προτάσεις σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα και την αντιμετώπιση των μεμονωμένων επιθετικών ζώων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα και οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας.

Σκοπός κοινός άλλωστε τόσο του Δήμου Καλαμάτας όσο και του Φ.Ο.Κ. είναι η προστασία των πολιτών, η ευζωία των αδέσποτων και η ομαλή συνύπαρξη όλων, ανθρώπων και ζώων.




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld