ΠΦΠΟ: Καταγγέλει την παράνομη ασυλοποίηση ζώων από τους Δήμους πανελλαδικά!




Με επιστολή της η ΠΦΠΟ προς τους Δήμους της Επικράτειας και το ΥΠΑΑΤ, καταγγέλει την παράνομη ασυλοποίηση ζώων από τους Δήμους πανελλαδικά και υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις του εκάστοτε δήμου που ορίζει ο νόμος 4039/201.

Ακολουθεί η επιστολή:
 

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 «Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς» του Ν. 4039/2012 αρμοδιότητά σας είναι να φροντίζετε για τις έγκαιρες επανεντάξεις των ζώων που έχουν αποθεραπευθεί στις περιοχές από όπου περισυλλέχθηκαν προκειμένου να μην «δημιουργούνται» ασυλοποιημένα ζώα, καθώς επίσης και  η ενημέρωση των δημοτών σας για τη φύση και το ρόλο των δημοτικών καταφυγίων, και ότι αυτή δεν είναι η μόνιμη απομάκρυνση από τους δρόμους της πόλης και ο μόνιμος εγκλεισμός τους, αλλά η εφαρμογή του νόμου με σκοπό την επαναφορά τους στο αστικό περιβάλλον, στο οποίο θα πρέπει να συμβιώνουν όλοι αρμονικά.

Αυτό σημαίνει χρονικό διάστημα το μέγιστο 20-30 ημέρες σε περιπτώσεις ασθενών ή τραυματισμένων ζώων και ανάλογα με τις περιστάσεις και την έκθεση των συνεργαζόμενων κτηνιάτρων, και 10-12 ημέρες σε περιπτώσεις υγιών ζώων που εισήλθαν για στείρωση.

Παρακαλούμε για τη συμμόρφωσή σας με τα νόμιμα, άλλως θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να στραφούμε εναντίον του Δήμου σας με κάθε νόμιμο εξώδικο ή ένδικο μέσο προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.


 Επιπροσθέτως καλούμε   την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Κ.Α.Φ.Ε) να αποστείλει διευκρινιστική του νόμου επιστολή  προς κάθε αρμόδια αρχή, ώστε να σταματήσει  η παράνομη ασυλοποίηση ζώων και να προτρέψει αυτήν για συνεχή  ενημέρωση των πολιτών μη εγκατάλειψης των ζώων  συντροφιάς και  μέριμνας  για την στείρωσή  τους.
Είναι  άκρως υποκριτικό και παράλογο ο πολίτης-κηδεμόνας ζώου , που  σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται  για  την ύπαρξη  αδέσποτων ,να  δυσανασχετεί  με αυτά και να επιζητεί την εξαφάνισή τους μέσα στα « μπουντρούμια –κελιά»  των δημοτικών κυνοκομείων.



1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα σας.ειμαι τοσο προβληματισμενη όταν διαβαζω τις κακοποιήσεις στα ζωα και απορω γιατι οι μπραγματικοι φιλοζωοι όπως εγω προσπαθουμε καιρο να αποκτησουμε ένα μικροσωμο σκυλακι (προτιμηση θηλυκο) και ειμαστε τοσο ατυχοι διοτι δυστυχως αμεσως υιοθετούνται.σε περιπτωση που καποια στιμη σταθω τυχερη επικ.τηλ.6985561460.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld