Μάθετε πως θεραπεύουν τα βότανα τους σκύλους


Όσοι από εμάς είμαστε λάτρεις του σκύλου, θέλουμε να τους φροντίσουμε ακριβώς όπως νοιαζόμαστε για τους εαυτούς μας. Επομένως, είναι σίγουρο ότι θέλουμε για τους καλούς μας φίλους να είναι όσο το δυνατόν υγιέστεροι, χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες και βότανα γι’αυτούς, ακριβώς όπως τα χρησιμοποιούμε για τον εαυτό μας.

Που βοηθάει η θεραπεία με βότανα τα σκυλιά;

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, μια θεραπεία με βότανα δεν δημιουργεί τις σχετικές παρενέργειες που προκαλούν τα φάρμακα κι έτσι ο σκύλος μας μπορεί να επωφεληθεί, από πιο φυσικές λύσεις σε κοινά προβλήματα.

Βότανα για την κακή αναπνοή

Τα σκυλιά δεν μπορούν να κάνουν πλύσεις στο στόμα ή γαργάρες γι ‘αυτό μην προσπαθήσετε ποτέ να δώσετε στοματικό διάλυμα στο σκυλί σας. Θα το καταπιεί πιθανότατα και μετά θα του προκαλέσει κοιλόπονος.

Εφ ‘όσον είστε βέβαιοι ότι η κακή ανάσα του δεν οφείλεται στην περιοδοντική νόσο ή κάποια άλλη μόλυνση, φροντίζοντας το σκυλί σας να έχει μια σταθερή παροχή καθαρού, πόσιμου νερού σε καθαρό μπολ, είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Εάν χρειάζεστε κάτι περισσότερο από αυτό, μπορεί το σκυλί σας να μασήσει κάποια βότανα. Μασώντας φρέσκο μαϊντανό ή νωπή μέντα για παράδειγμα, καθώς πολλά σκυλιά αγαπούν πραγματικά και τα δυο

Βότανα για τους ψύλλους

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα των σκυλιών και μπορούμε να το προσεγγίσουμε με δύο απλά βότανα για σκυλιά. Πρώτα όμως, πρέπει να ακολουθήσουμε μία προληπτική προσέγγιση.

Ψιλοκόβουμε δύο σκελίδες σκόρδο και το βάζουμε στο φαγητό του σκύλου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λιωμένο σκόρδο Αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά για να κρατήσει τους ψύλλους μακριά, και τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν πραγματικά τη γεύση του σκόρδου.

Αν ο σκύλος έχει ήδη φαγούρα από μόλυνση από ψύλλους μπορείτε να αλέσετε φλοιούς πορτοκαλιών (με νερό σε ίσα μέρη) και να ψεκάσετε τη γούνα του σκυλιού σας για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Εκτός από το πλεονέκτημα της απομάκρυνσης των ψύλλων, θα έχει επίσης μια πολύ γλυκιά μυρωδιά και μετά μπορείτε να το κάνετε μπάνιο,η να το ψεκάσετε με αραιωμένο μηλόξυδο.

Ένα εξαιρετικό απωθητικό εντόμων,είναι το λεμονόχορτο . Επίσης, λειτουργεί καλά και η πιπερόριζα.

Για εσωτερικά παράσιτα

Ακόμη και οι άνθρωποι μπορούν να έχουν σκουλήκια. Αυτά τα εσωτερικά παράσιτα μπορεί να είναι επιβλαβή και μάλιστα θανατηφόρα για τους σκύλους, αν δεν εξαλειφθούν.

Στα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνονται η διάρροια, ο έμετος, η αναιμία, ο βήχας, ή κακή αναπνοή, αλλά ο σκύλος σας μπορεί και να μην εμφανίσει καθόλου συμπτώματα, εάν η προσβολή είναι ήπια.

Η αρτεμισία, και τα φύλλα του φασκόμηλου έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τον καθαρισμό απο τα σκουλήκια στους σκύλους.


Βότανα για τη μυρωδιά του σώματος

Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στους σκύλους.

Πάρτε δύο φλιτζάνια τσάι από βότανα της επιλογής σας – όπως το χαμομήλι, το δεντρολίβανο, τη μέντα ή την καλέντουλα. Ρίξτε βραστό νερό πάνω σε αυτά και αφήστε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.

Όταν κρυώσουν , προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξίδι οργανικό και αν θέλετε μερικές σταγόνες γλυκερίνης. Προσθέστε δύο φλιτζάνια νερό για την αραίωση και χρησιμοποιείστε το, ως τελευταίο ξέβγαλμα για το μπάνιο του σκύλου σας. Αφήνει ένα λαμπερό, απαλό παλτό που μυρίζει φρεσκάδα


Αρωματοθεραπεία και μασάζ για το στρες

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα εξαιρετικό βότανο για αρωματοθεραπεία για τα σκυλιά και βοηθά να μειωθεί η πίεση, η κούραση, ο πόνος στους μυς, και είναι πολύ ασφαλές . Είναι μια πολύ αποτελεσματική αντιβακτηριδιακή θεραπεία, καθώς και θεραπεία κατά της φαγούρας για τα σκυλιά. Απλά με λίγες σταγόνες λάδι κάνετε μασάζ με απαλές κινήσεις για να ανακουφίσετε την ένταση του σκύλου.

Το χαμομήλι είναι μια άλλη εξαιρετική θεραπεία με βότανα για τα σκυλιά που λειτουργεί ως αντισπασμωδικό, αναλγητικό, και έχει και νεύρο-καταπραϋντικές ιδιότητες, χρήσιμο για μυϊκές κράμπες ή πόνους της οδοντοφυΐας.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld