Το γάβγισμα ….κοστίζει ακριβά

Γνωρίζατε ότι το γάβγισμα στην Κύπρο κοστίζει ακριβά; Ε λοιπόν ναι και αυτό αποδείχτηκε στην περίπτωση της Βρετανίδας Άντρεας Μπάρλοου, που τα τελευταία 14 χρόνια διαμένει μόνιμα στην Κύπρο. Μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η κ. Μπάρλοου κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 900 ευρώ γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο αντιμετώπιζε τον Αύγουστο του 2009 επέτρεψε στους σκύλους της να προκαλούν θορύβους με τα γαβγίσματα τους.
Στη Βρετανία υπάρχει ειδική συσκευή η οποία καταγράφει το θόρυβο, πόσο μεγάλος και πόσο δυνατός είναι, υπάρχει στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο και τα στοιχεία που καταγράφει χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο ως απόδειξη. Εδώ, απλώς μπορεί κάποιος να πει ότι γάβγισε ο σκύλος και κάνει φασαρία.
Τη Βρετανίδα κατήγγειλε στην αστυνομία γείτονας της για οχληρία.  Παρόμοιες καταγγελίες, γίνονται καθημερινά, τόσο στην αστυνομία όσο και στις τοπικές αρχές. Γι’ αυτό και αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων τους τοποθετούν το ηλεκτρικό περιλαίμιο για το γάβγισμα.
Είναι όμως αυτή η καλύτερη λύση?  
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της  Οργάνωσης Προστασίας Ζώων «Άργος», Στέλλα Στυλιανού, η λύση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για τα ζώα. «Στο εξωτερικό πρέπει να έχεις άδεια και να ξέρεις να το χρησιμοποιείς για να μην προκαλέσεις εγκαύματα στο σκύλο»
Σύμφωνα με την νομοθεσία η χρήση του περιλαίμιου για το γάβγισμα δεν απαγορεύεται στην Κύπρο ωστόσο επιτρέπεται μόνο σε περιόδους εντατικής εκπαίδευσης.
Αν και τα περισσότερα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων στην Κύπρο δεν τα διαθέτουν, εντούτοις αρκετοί ιδιοκτήτες τα προμηθεύονται από το διαδίκτυο.

πηγη  http://www.sigmalive.com/news/local/318139

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld