Τραγικό περιστατικό κακοποίησης κουταβιού στην Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης εις βάρος ανυπεράσπιστου κουταβιού από τον ιδιοκτήτη του.

Το απόγευμα της Κυριακής ενημερωθήκαμε ότι κάποιος κύριος Ταχταλόγλου περιέλουζε με καυστικές ουσίες ένα σκυλάκι στο διαμέρισμά του στην Δημοσθένους 196. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής ο κύριος αυτός συνελήφθη.
Καθώς το σκυλάκι έχριζε άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και η κατάσταση έδειχνε κρίσιμη για την επιβίωσή του, και με συμφωνία της αστυνομίας παραδόθηκε σε μέλος του σωματείου μας, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο.
 
Το σκυλάκι, κουτάβι, περίπου 5-6 μηνών, φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Η κτηνίατρος που το εξέτασε ανέφερε στην γνωμάτευσή της, που θα παραδοθεί στην αστυνομική αρχή και θα δοθεί επίσης στην δημοσιότητα, ότι το ζωάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη, τον αυχένα, τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, καθώς και θολότητα στον αριστερό οφθαλμό. Στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη. Οι βλάβες δεν έχουν προκληθεί όλες ταυτόχρονα.
 
Από την δικιά μας εμπειρία με την φροντίδα αδεσπότων ζώων θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει ότι έχει υποστεί πρωτοφανή για εμάς και απάνθρωπη βαναυσότητα, η οποία μάλιστα ήταν συστηματική και όχι μεμονωμένο περιστατικό.
 
Πιστεύουμε ότι αν το σκυλάκι επιστρέψει στα χέρια του κυρίου Ταχταλόγλου απειλείται άμεσα η σωματική του ακεραιότητα και ζητήσαμε από τις αρχές, να μην επιστραφεί στον ιδιοκτήτη αλλά να παραμείνει στην φροντίδα μας προσωρινά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, βάσει του νόμου 3170, Άρθρο 12, παράγραφος 4.
 
Ζητάμε επίσης να απαγορευτεί στον κύριο Ταχταλόγλου να αποκτήσει οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο αλλά και για την τιμωρία του με το μέγιστο της ποινής που ορίζει ο νόμος.




 
adespotologio

38 σχόλια:

  1. Το κουτάβι σε τι κατάσταση είναι τώρα; τα σωματικά τραύματα μπορούν να επουλωθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ennoeitai pws dne prepei na ksanakoumpisei zwaki aytos...k apo timwria?mia apo ta idia tou xreiazetai..:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τιμωρηθεί. Επίσης να ξέρει ότι εκατοντάδες άνθρωποι ξέρουνε πλέον το όνομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χριστός και η Παναγία!!! Είναι δυνατόν? Αυτό το κάθαρμα κυκλοφορεί ελεύθερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Efoson den yparxei timwria apo to nomo gia aytous toys anwmaloys na ftiaxtei mia omada e8elontwn na toys kanei ta idia pou kanoun ki aytoi sta skylia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεε μου!!!!!! Δεν αντεχω αλλη παρανοια!!!! Τι εφταιγε η ψυχουλα αυτη???????????? Θεε μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτος ο υπανθρωπος δεν πρεπει καν να κυκλοφορει αναμεσα μας.Ειναι σκληρο αυτο που λεω αλλα οταν κακοποιεις με τετοιο τροπο ενα πλασμα που δεν μπορει να αμυνθει και αποκλειεται να εχει κανει κατι να σε πληγωσει,μειωσει,πονεσει,προσβαλλει τοτε τι θα εκανε εαν καποιος που μπορουσε να του εκανε πραγματικα κατι κακο???Ειναι επικινδυνος και δυστυχως χρειαζεται βοηθεια.Και λεω δυστυχως γιατι κατι τετοιοι απο τη μια βγαζουν την οποια αρρωστια τους στα ζωα και απο την αλλη τους πληρωνουμε ειτε στη φυλακη ειτε στο ψυχιατρειο βρεθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ "ΚΥΡΙΟ" ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΤΑΙ "ΚΥΡΙΟ" ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥ..... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. twra pou gnwstopoihthike to onoma tou kalo tha einai na allaksei xwra.....giati h ekdikisi einai ena piato pou trwgetai kruo.....kai polu euxaristws tha tou to servira!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ntropi tou!!! Krima na uparxoun tetoioi "An8rwpoi". Elpizw to skulaki na ginei kala kai makari na mporousa na eimai parousa stin sugentrwsi tis diamartirias, alla dustuxws diamenw sto eksoteriko. Tis kaliteres euxes mou gia olous osous frontizoun tetoies psuxoules ka8ws kai stis idies autes psuxoules.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω πως πρεπει να τιμωρηθει ο τυπος εγω ειμαι μεσα ακουω προτασεις παιδια που και ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. den ntrepetai ligo o anwmalos...ta idia kai xeirotera na pathei o tipotenios pou tolmise na ferthei me auto to tropo se animporo zwo pou mono agapi zitaei kai akoma perissoteri dinei...se tetoia atoma xreiazetai diktatoria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. exoume onoma!! gt dn ton kanoume na parakalaei??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eleos pia as kanei kapoio katia gia autes tis psuxes ksipniste reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. se tetoia peristatika de xreiazontai logia,mono prakseis,kai fisika de tha einai katholou euxarista gia autoys toys ypaitioys eglimaties

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. paidia oxi stin via! kai oxi plastika se thalasses kai aktes! opws kai na exei, eite me tin via ite xwris via , prepei na tou gamithei to spiti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Paranoia...de tha argisei na kanei ta idia se anthrwpous...prepei na stamatisei auto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντιλαμβανομαι τον θυμο και την αγανακτηση ολων σας προς το προσωπο αυτου του <> αλλα θα ηθελα να σας παρακαλεσω να εκφραζεστε με ευπρεπη τροπο για ευνοητους λογους..
    Ευχαριστω για την στηριξη σας

    Φιλικα Dogw0rld blogspot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ...ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΣΕ ΜΙΑ <> ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ...ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΛΕΜΕ....ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ- ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καταλαβαμε φιλε/η και θα γινει στην συγκεντρωση θα κανονιστουν ολα οπως πρεπει......τιποτα δεν περναει στο ντουκου και εδω θα μαθουν πολλοι το τι και πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. exei paidia o en logo 'kyrios'??elpizw na vrei ta paidia tou se auti kai se xeiroteri katastasi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εύχομαι το κουταβάκι να γίνει καλά και όσο για αυτό το κτήνος τον υποτιθέμενο άνθρωπο κρέμασμα από τα αρχ τον ανώμαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011 · 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
    Δημοσθένους 196, Καλλιθέα.....ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ(ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ)ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΗNYΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βλέπετε ταινίες στην τηλεώραση? στο σινεμά? κινούμενα σχέδια? Αν κάποιος από λίγο μικρή ηλικία βλέπει όλα αυτά τα ανώμαλα που εύκολα μπαίνουν στο σπίτι του όλες τις ώρες της ημέρας λες και είναι φυσιολογικά... τότε είναι ΣΙΓΟΥΡΟ πως αυτό θα φτάσει να κάνει. Αρχικά σε ένα ζώο και μετά σε ότι ανυπεράσπιστο βρει, άντρα, γυναίκα ή παιδί. Ο συγκεκριμένος δοκιμή έκανε για να δει πως είναι και θα συνεχίσει αν τον αφήσουν ελεύθερο. Θέλει τιμωρία δυνατή είτε από τον νόμο είτε χωρίς αυτόν, για να δουν όποιοι είναι σαν κι αυτόν ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 196 ΤΑΧΤΑΛΟΓΛΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ? ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ! ΓΑΜΗΣΤΕΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΟΣΟΥΜΕ ΜΕ ΞΙΡΑΦΑΚΙ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΙΓΕΣ Κ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ονομαζετε Ταχταλογλου Παυλος και διαμενει στην Οδο Δημοσθενους 196 στην Καλλιθεα.
    Τηλ.Επικοινωνιας μαζι του(αν απαντησει):
    210-95 96 046

    Σημειωση:Η διαμαρτυρια θα επαναληφθει ξανα.Τιποτα δεν τελειωσε,κανεις δεν τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ypomonh k syntoma oloi 8a ton doume stis eidhseis to uposxome 8a einai anepanwr8ota agnwrhstos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 8anatos me Phosgene stin palioletsanopousta! An nomizw omws oti autos einai arrwstos, koita3ete kai tous Dnepropetrovsk Maniacs. Trisxeiroteroi, kai panw se an8rwpo malista!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ολη η περιοχη τα εμαθε..........και καποια στιγμη θα την φαει στον κωλο...ετσι ξαφνικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι που σχολιάσατε παραπάνω, λίγο διαφέρετε από τον δράστη. Είναι δυνατόν να εύχεστε να πάθουν το ίδιο τα παιδιά του;;; Πόση βία κρύβετε;;; Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται η πράξη του. Ούτε όμως, αυτή η αισχρή πράξη, δικαιολογεί ή αθωώνει τις σκέψεις σας για εκδίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. το σκυλάκι πως ειναι τώρα? το έχει υιοθετήσει κάποιος υγιής (ψυχολογικά) άνθρωπος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Διαβαστε εδω σχετικα με το νεα του Μανολο: http://dogw0rld.blogspot.com/2011/01/blog-post_3210.html
    http://dogw0rld.blogspot.com/2011/01/blog-post_5546.html
    http://dogw0rld.blogspot.com/2011/01/blog-post_6212.html

    Και εδω σχετικα με την υποθεση:
    http://dogw0rld.blogspot.com/2010/12/blog-post_1779.html
    http://dogw0rld.blogspot.com/2011/01/blog-post_2666.html
    http://dogw0rld.blogspot.com/2011/01/blog-post_7940.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld