Chow Chow (Τσοου Τσόου)

Μέγεθος: Μεσαίο
Υψος
: 43-51 εκ.
Βάρος
: 20-32 κ.

Διάρκεια Ζωής
: 10-12 χρόνια

Περιγραφή
: Το Cow Chow είναι ήρεμο και ανεξάρτητο. Δεν είναι πολύ διαχυτικό και μπορεί να γίνει επιθετικό, πεισματάρικο και δύσκολο να το εκπαιδεύσει κανείς. Τα Chows φυλάγονται από τους ξένους και έχουν μία τάση προς το δάγκωμα. Τα βαθουλωτά μικρά τους μάτια δίνουν σε αυτά τα σκυλιά μια περιορισμένη περιφερειακή όραση, κάνοντάς τα να ξαφνιάζονται όταν κάποιος τα πλησιάζει από πίσω και γι' αυτό το λόγο δαγκώνουν. Η πρώιμη εκπαίδευση και η συναναστροφή με ενήλικες, παιδιά και άλλα ζώα είναι πολύ σημαντικά. Το Chow θα ανεχτεί το παιδί αν έχει μεγαλώσει μαζί του αλλά δεν θα έχει όρεξη για παιχνίδι.

Εμφάνιση
: Το τρίχωμά του μπορεί να είναι απαλό ή σκληρό. Το άφθονο εξωτερικό τρίχωμα είναι ίσιο. Το εσωτερικό απαλό, χοντρό και μαλλιαρό. Το χρώμα είναι κόκκινο, μαύρο, μπλε, κανελί ή κρεμ. Η γλώσσα έχει χρώμα μπλε-μαύρο και τα πόδια είναι μικρά. Τα αυτιά είναι χοντρά και κυκλικά. Η ουρά είναι γυρισμένη προς τα πάνω και πίσω από την πλάτη.



Καλλωπισμός & Ασκηση: Η ποικιλία με το βαρύ τρίχωμα χρειάζεται βούρτσισμα καθημερινά. Η ποικιλία με τα απαλού τριχώματος σκυλιά, λίγες μόνο φορές την εβδομάδα και καθημερινά μονάχα την περίοδο της τριχόπτωσης. Επιπλέον τα Chows ικανοποιούνται με μικρές βόλτες για άσκηση.

Ιστορικό
: Αναπτυγμένο στην βόρεια Κίνα πριν 2000 χρόνια, το Cow Chow χρησιμοποιόταν ως κυνηγός, τσοπανόσκυλο, σκυλί για έλκηθρο, φύλακας σπιτιού και σαν πηγή φαγητού και γούνας.

Προειδοποιήσεις
: Τα Chows απαιτούν έμπειρους κατόχους που έχουν σκοπό να αφιερώσουν χρόνο σε αυτά. Βρείτε έναν εκτροφέα που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο χαρακτήρα διότι μπορεί να γίνουν επιθετικά. Προβλήματα που παρουσιάζονται στην συγκεκριμένη ράτσα είναι: ισχιακή δυσπλασία, επιληψία και υποθυρεοειδισμός.

zoofilia.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld