Labrador Retreiver (Λάμπραντορ Pιτρίβερ)

Σε αντίθεση με το όνομά του, το retriever του Λαμπραντόρ δεν προέρχονται από την περιοχή Labrador του Καναδά, αλλά από την Νέα Γη , βρίσκεται επίσης στον Καναδά , απο το 1820 περίπου . 
 
Το 1822 , ο Κόμης του Malmesbury Β ', που είδε για πρώτη φορά ένα μαύρο σκυλί ( μαύρο σκυλί του νερού) στο Poole Harbor . Λόγω της θαυμασμό του για αυτό το σκυλί , το έφερε στην Αγγλία.Τα έλεγε μικρά Newfoundlandersa . 
Επειδή ότι το όνομά του ομως είναι πολύ μεγάλο, ο κόμης του Malmesburry ΙΙΙ , χήρος που ξεκίνησε σοβαρά την εκτροφή της φυλής αυτού του τύπου , άλλαξε το όνομά του σε Λαμπραντόρ . ο Λόρδος Malmesburry έδωσε στη συνέχεια, ορισμένα σκυλιά του στον Duke Of Buccleuch , και από εδώ και αργότερα το Labrador Retriever άρχισε να εξαπλώνεται μεταξύ της αγγλικής αριστοκρατίας αρχικά και στη συνέχεια σε όλη την Αγγλία , ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο! Στη διατήρηση των Labradors , όπως αναφέρεται ανωτέρω , μεταξύ άλλων :ήταν η Lady Jacqueline Barlow , υποκόμης Knutsford ΙΙΙ , Lorna Countess Howe , ακόμη και η βασσίλισα Queen Elizabeth II. Η βασίλισσα της Αγγλίας αγαπούσε τα Λαμπραντόρ έχει ακόμη ένα εκτροφείο Labrador με το όνομα Sandringham Kennel.
Η βασίλισσα της Αγγλίας είναι πολύ σεβαστή στον τομέα Trial , για τον οποίο αναπαράγουν η βασίλισσα είναι πολύ ισχυρή και κάποια από αυτά φέρουν τον τίτλο FT.Ch. ( Champions Trial Field) .
  Η γραμμή των λαμπραντόρ της προέρχεται απο την Countess Howe ( Banchory Labrador ), που δόθηκαν στον βασιλέα King George VI.

Χρώματα & Προτύπα στα Labrador retriever
Τα πρώτα Λαμπραντόρ είχαν μαύρο χρώμα μόνο . Κατά τη διαδικασία της εκτροφής εμφανίστηκε το κίτρινο χρώμα, τότε οι εκτροφείς δεν θα τολμούσαν να το αποδεχθούν. Ακόμη και Λόρνα , Countess Howe είπε κάποτε σε ένα φίλο , ο οποίος τη ρώτησε για τα Κίτρινα Λαμπραντόρ , τα Λαμπραντόρ είναι μαύρα σκυλιά Αν και στο τέλος της ζωής της, πήρε επίσης μια φωτογραφία με ένα κίτρινο Labrador μεταξύ των μαύρων Λαμπραντόρ της.

Στις αρχές του 20ου αιώνα , σε ορισμένους εκτροφείς , όπως η Οικογένεια Rasclyffes και η κα Wormald αρχίζει να αρέσει το κίτρινο χρώμα στο Labrador και εκ προθέσεως αναπαραγωγή άρχισε. 

Αυτό ήταν πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο , παρόλο που δεν ήταν αναγνωρισμένο για πολλά χρόνια. Ακόμη και στην έκθεση σκύλων Crufts Dog Show , την πιο διάσημη στο Ηνωμένο Βασίλειο , ένας βοηθός της κριτικής επιτροπής είχε προσπαθήσει να πει κα Wormald με έναν από τους Knaith Labradors να παίξει στον στίβο των Golden Retriever. 

Το πρώτο κίτρινο Λαμπραντόρ που καταχωρήθηκε από το Kennel Club (UK) ήταν ο Ben από το Χάιντ κατά το έτος 1899. Ο Ben είναι ένας πρόδρομος του σημερινού κίτρινου Labrador . 
Στη συνέχεια, γύρω από τη δεκαετία του 1930 , η Λαίδη Ward του Chiltonfoliat Labradors , προσπαθησε να αναπαράγει και να οικοδομήσει το χρώμα Σοκολατί (Chocolate ) , αλλά δεν είναι τόσο εύκολη η αναγνωριση οσο στο κίτρινο χρώμα . 

Και αν και μερικοί εκτροφείς σκόπιμα τα ζευγάρωναν μεταξύ τους μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , μόλις γινόντουσταν γνωστά. Και μόνο με το αναθεωρημένο πρότυπο Λαμπραντόρ του 1950 και στη συνέχεια το Χρώμα Σοκολατί αναγνωρίστηκε . Κα Mary Roslin Williams ήταν η πρώτη κριτική επιτροπή έδωσε στο θηλυκό της κ. Μπράουν . Pauling το πρώτο Λαμπραντόρ CC , Ch. Cookridge Tango , ο πρώτος Πρωταθλητής σοκολατί Labrador . 
Το Labrador retriever στην Αγγλία είχε σχεδόν διασπαστεί σε δύο ποικιλίες , μαύρο και ίτρινο το 1925 , υπήρξε ένα καφετί χρώμα , αλλά δεν είχε ακόμη αναγνωριστεί εκείνη τη στιγμή . 

Τα Κίτρινα Λαμπραντόρ μπορούσαν να έχουν τα δικά τους πρότυπα και το δικό τους σύλλογο επίσης. Ευτυχώς, τα δύο χρώματα , δεν είναι τόσο ξεχωριστά στο στάνταρντ και εννοποιήθηκαν το 1950, όπου σε αυτή την αναθεώρηση έχει αναγνωριστεί και το καφέ χρώμα .


Το Labrador στανταρντ έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές . Η τελευταία αναθεώρηση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στην Ιερουσαλήμ . 

Το στάνταρντ είχε χρησιμοποιηθεί και αναγνωρισθεί από την FCI και εφαρμόζεται στις χώρες μέλη της σε όλο τον κόσμο. 
Αν και στις αξιολογήσεις του Λαμπραντόρ (το ίδιο όπως Golden Retriever ) συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των εξαιρετικών Watch Dog , αλλά δεν είναι Guard Dog . Το σημείο εδώ είναι ότι παρόλο που ο ίδιος θα μπορούσε να γαυγίσει ,σε έναν ξένο , αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε να επιτεθούν σε ανθρώπους . Αν θέλετε ένα σκύλο που μπορεί να κρατήσει την ιδιοκτησία σας , τα Labrador δεν είναι κατάλληλα . Θα πρέπει να βρείτε ένα φύλακα σκύλο ( Guard Dog ) . Αν και εκεί λένε ότι επιτίθενται για να προστατέψουν τους ανθρώπους τους που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Labrador πλεονεκτήματα
- Η ιδιοσυγκρασία εξαιρετικά καλή
- Special Gundog
- Ένα άριστο οικογενειακό σκυλί
- Πολύ καλό και αξιόπιστο για μικρά παιδιά.
- Special Retriever
- Σκύλος-οδηγός για άτομα με ειδικές ανάγκες .
- Είναι εύκολο να το εκπαιδεύσεις
- Όταν κοινωνικοποιηθεί από την αρχή , θα πρέπει να ζει μαζί με τα άλλα ζώα , όπως γάτες και ακόμη και χάμστερ
- ΗΕυκολη περιποίηση τριχώματος.
- Έχετε ένα ισχυρό φυσικό ένστικτο να ευχαριστεί τον κύριο του.
- Αγαπημένο οικογενοιακό μέλος.

Χαρακτήρας
Πολύ έξυπνο και έχει ένα φυσικό ένστικτο να εργαστεί. Αν και πολύ πρόσχαρος και λίγο ζωηρό σε κουταβίσια ηλικία , αυτό το είδος σκύλου είναι ένα πολύ φιλικό σκυλί ,
θέλουν να δουλέψουν για να ευχαριστήσουν τους αφέντες τους, υπάκουα , εύκολη κοινωνικοποίηση , αγαπησιάρικα , εύκολο να προσαρμοστούν , σοφά , με κατανόηση, πιστά , πολύ εύκολο να εκπαιδευτουν , έχουν μια πολύ στενή σχέση με τον ιδιοκτήτη , αγαπά να παίξει, μπορεί να είναι ένας καλός φίλος για τα μικρά παιδιά , έχει μια μύτη που είναι πολύ καλή στην έρευνα .
Το Λαμπραντόρ έχει την τάση να τρώνε επάνω, αν δεν ελεγχθεί , θα μπορούσε να προκαλέσει παχυσαρκία και μακροπρόθεσμα θα βλάψει τη δομή .
Συνεπώς σημαντικό για τον ιδιοκτήτη του Λαμπραντόρ να παρέχονται οι κατάλληλες ποσότητες τροφίμων. 

labradors.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld