Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Μεραμπέλλο - πυροβόλησαν σκύλο στο πρόσωπο


Ακόμα ένα  γεγονός κακοποίησης  σκύλου, ντροπιαστικό για τον τόπο μας, έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες. Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης   P.A.W.S. crete δημοσιεύεται ανάρτηση σχετικά με σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος από κυνηγετικό όπλο στην  εκκλησία του ΄Αγιου Σύλλα στο Καλό Χωριό. Οι  φωτογραφίες  που δημοσιεύονται προκαλούν σοκ. Ας δούμε, μεταφράζοντας στα  ελληνικά,  τί αναφέρει το  συγκεκριμένο άρθρο:


Αυτό το φτωχό σκυλί πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και το άφησαν στην αγωνία του για ημέρες. Βρέθηκε μέσα στην Εκκλησία του Αγίου Σίλα.
Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή μου και ελπίζω ποτέ δεν θα δω ξανά. Ο κτηνίατρος θέλει να κάνει ό, τι μπορεί για να μας βοηθήσει με την ποινική δίωξη.

Από την προσεκτικότερη εξέταση βρήκαμε μικρά σκάγια, οπότε ήταν πυροβολισμός με ένα κυνηγετικό όπλο, αλλά σε κοντινή απόσταση. Μπορεί ο δράστης να κρατούσε το σκυλί, ενώ το έκανε, επειδή ο κτηνίατρος είπε ότι όπλο πρέπει να ήταν πολύ κοντά στο πρόσωπό του σκυλιού για να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ζημία.
Το ύψος και το μέγεθος των προνύμφων στο πρόσωπό του έδειχνε ότι είχε (την πληγή) εκεί για τέσσερις ή πέντε ημέρες. Ο Θεός ξέρει πώς δεν πέθανε από αφυδάτωση και όχι μόνο, από το φρικιαστικό τραυματισμό και τις λοιμώξεις.
Η μυρωδιά ήταν τόσο κακή που σχεδόν αρρωστήσαμε στο αυτοκίνητο καθώς πηγαίναμε στον κτηνίατρο.
Το σκυλί δεν χαμήλωσε το βλέμμα ή γρύλισε ή οτιδήποτε άλλο, όταν πήγαμε να το τραβήξουμε έξω από το στενό χώρο ήταν σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο τοίχους στην εκκλησία.
Ο επιστάτης της παλιάς εκκλησίας το βρήκε μέσα στην εκκλησία χθες, όταν πήγε να καθαρίσει. Αυτός τηλεφώνησε στο Γιώργο το πρωί, στη συνέχεια στον Jill και πήγαμε να το πάρουμε.
Εκείνη τη μέρα ήταν αργία στο Ηράκλειο (Αγίου Μηνά), δεν το ήξερα όταν τηλεφώνησα, και όλα τα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των κτηνιάτρων, ήταν κλειστά, αλλά όταν τηλεφώνησα στον κτηνίατρο ήρθε και άνοιξε για εμάς για να γίνει η χειρουργική επέμβαση .

Ο κτηνίατρος ήταν τρομοκρατημένος και μόλις το είδε με ρώτησε αν θα θέλαμε να το "κοιμίσουμε" και είπαμε να του  δώσει πρώτα κάτι για να καταπραΰνει τον πόνο , να ελεγχθούν οι πληγές και βλέπουμε Αφού το μετακίνησε και αφαίρεσε όλες τις προνύμφες τον ρώτησα τι σκέφτεται. Είπα ότι αν το σκυλί δεν θα έχει την ευκαιρία για μια καλή ζωή να το "κοιμίσουμε", αλλά εάν μπορεί να ανανήψει, τότε να το σώσουμε. Είπε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το σώσουμε
Πρώτα νομίζαμε ότι είχε χαθεί το ένα μάτι, αλλά αυτό είναι εντάξει. Αυτός ανησυχούσε ότι οι προνύμφες είχαν φτάσει στον εγκέφαλο, αλλά δεν ήταν έτσι. Έχει χάσει κάποια δόντια, αλλά όσα έχουν μείνει στο σαγόνι του, θα είναι σε θέση να εργαστούν, ώστε θα είναι σε θέση να φάει τελικά, αν μπορέσει να επιζήσει αυτές τις πρώτες ημέρες.

Όταν πήγα στο σπίτι από τον κτηνίατρο νόμιζα ότι το σκυλί ήταν ήδη νεκρό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να του δώσουμε λίγα υγρά. Έκανα ένα μείγμα από μέλι και ζεστό νερό και με σύριγγα, συμπίεσα στην καλή πλευρά του στόματος της αλλά το υγρό χύθηκε πάλι  έξω. Μετά από δύο ακόμα προσπάθειες κατάπιε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Κατάπιε υγρά από  περίπου  7   ή 8 μικροσκοπικές  σύριγγες των 2,5 ml, αλλά ήταν τόσο εξαντλημένο και έφυγα για να το αφήσω στην ησυχία του. Μετά από μία ώρα η κοτόσουπα ήταν έτοιμη και κατάπιε περισσότερα από 50ml . Χρειάζεται να λάβει αντιβιοτικά και αναλγητικά και είναι τόσο ισχυρά που δεν μπορεί να τα παίρνει με άδειο στομάχι.

Είναι τόσο πεσμένο που δεν ξέρω αν θα επιβιώσει απόψε. Αν το κάνει πιστεύω ότι θα έχει μια καλή ευκαιρία. Ακόμα και αν δεν το κάνει, θα πεθάνει ξέροντας ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δολοφόνοι και κάποιος το αγαπά. Αξίζει να έχει μια ευκαιρία, ό,τι κι αν συμβεί.
Δεν ξέρω τι θα κάνω για την εξεύρεση και τη δίωξη (ελπίζω κρέμασμα) όποιου το έκανε αυτό, αλλά πάντως θα προσπαθήσω.
Πηγή: taneatoumeramvellou.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld