Norwich Terrier (Νόργουτς Τεριέ)

    Μέγεθος: Μικρό Ύψος: 23-30 εκ. Βάρος: 5 κ. Διάρκεια Ζωής: 13-14 χρόνια

Περιγραφή: Είναι πανομοιότυπο με το Norfolk terrier με εξαίρεση τα όρθια αυτιά του. Είναι ατρόμητα, πιστά και τρυφερά σκυλιά, που θα γίνουν αξιόπιστοι φύλακες και σύντροφοι και θα ζήσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα κατοικίδια. Το περιβάλλον που τους ταιριάζει καλύτερα βρίσκεται στα προάστια ή την εξοχή. Αγαπούν τα παιδιά και το παιχνίδι. Είναι πολύ ζωηρά και από ένστικτο θα ορμήσουν να κυνηγήσουν τα μικρότερα ζώα, γι αυτό θα πρέπει στον περίπατο να έχουν το λουρί τους.


Εμφάνιση: Έχει συμπαγή κορμό και κοντά πόδια. Το εξωτερικό του τρίχωμα είναι σκληρό, αδρό και ίσιο, ενώ το εσωτερικό αρκετά πιο κοντό. Ο συνδυασμός των δύο το καθιστά αδιαπέραστο σχεδόν στα πάντα. Έχει τους ίδιους χρωματισμούς με το Norfolk.

    Καλλωπισμός & Άσκηση: Χρειάζεται βούρτσισμα και χτένισμα κάνα-δυο φορές την εβδομάδα και κόψιμο στις άκρες δύο φορές το χρόνο. Είναι απαραίτητες οι μακρινές βόλτες και το τρέξιμο. Μην τα περιορίζετε στην αυλή ή τον κήπο αν δε θέλετε να σας τα κατασκάψουν.


    Ιστορικό: Τα Norfolk και τα Norwich μοιράζονται τους ίδιους προγόνους. Προέρχονται από Irish, Border και Cairn terriers που διασταυρώθηκαν στην Αγγλία το 19ο αιώνα. Οι δύο φυλές άρχισαν να διαχωρίζονται τη δεκαετία του 30. η διάκριση επισημοποιήθηκε το 1964 στην Αγγλία και το 1979 στις ΗΠΑ.

     Προειδοποιήσεις: Προβλήματα υγείας: θερινό έκζεμα.



    zoofilia.gr

    0 σχόλια:

    Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

    Copyright © 2013 DogWorld