Tα ζώα δεν είναι δώρα!

Δεν μπορείς να σκεφτείς το τέλειο δώρο για το αγαπημενο φιλο σου ή την οικογενεια σου; Σκεφτεσαι να πρωτοτυπησεις και να τους προσφερεις ενα κατοικιδιο για δωρο? Μην το σκεφτεσαι καθολου! Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να επιλεχτούν από τον παραλήπτη, όταν αυτοι θα είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν ένα. Τα σκυλιά και οι γάτες δεν είναι αντικείμενα που μπορούν να τυλιχτούν σαν δωρο και να παραδοθούν σε κάποιον.

Το δόσιμο ενός κατοικίδιου ζώου σε ένα παιδί ως δώρο στέλνει το λανθασμένο μήνυμα. Το παιδι θα πιστεψει οτι το κατοικιδιο δεν είναι τιποτε αλλο παρα  ένα παιχνίδι ή ενα διακοσμητικο αντικείμενο. Γιατι ενώ άλλα δώρα μπορούν να επιστραφούν ή να ανταλλαχθούν εάν δεν είναι σωστά, ένα κατοικίδιο ζώο δεν μπορει..Σκεφτηκατε λοιπον τι θα απογινει το κατοικιδιο μετα απο μερικες εβδομαδες που το παιδι σας θα το βαρεθει; Τι θα κανετε; Θα επιστρεψετε το δωρο;;


Το πρόσωπο που θέλετε να δώσετε ένα ζώο πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει μια δέσμευση ως προς αυτο.Ένα ζώο είναι ενα ζωντανο πλάσμα με ευθυνες και υποχρωσεις και δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί όταν καποιος το βαρεθει. Η έλξη που αισθανεται ενα μικρο παιδι ή ενας ενηλικας μπορει να εξασθενίσει οταν  το λατρευτό κουτάβι ή το γατάκι μεγαλωσει και γινει ένα ενήλικο ζώο.


Αν ο φιλος σας ή καποιος απο την οικογενεια σας θελει να αγορασει ενα ζωο αφηστε τον να το κανει μονος του. Εσεις μπορειτε να του κανετε δωρο οποιαδηποτε απο τα απαραίτητα και χρήσιμα εξαρτήματα και εργαλεία που ο νέος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων θα χρειαστεί.

Για παραδειγμα μπορειτε να δωρισετε βιβλια και dvd για να ενημερωθει ο παραληπτης σχετικα με τις αναγκες ενος σκυλου. Ή ακομα και τα παιχνιδια που πιθανον θα χρειαστει,το σπιτακι του ή την φωλια του.


Και μην ξεχνατε τα τοσο ομορφα δωρα που διατίθενται στα bazaar των φιλοζωικων σωματειων.Κανετε μια καλη πραξη για τα αδεσποτα και ευχαριστείτε τον παραληπτη ταυτοχρονα!

Σκεφτειτε λοιπον για αλλη μια φορα οτι τα ζωα δεν ειναι παιχνιδι, εχουν ΨΥΧΗ...!




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld