Ο πολιτισμός ενός έθνους, κρίνεται από την συμπεριφορά του στα ζώα και κυρίως στα αδέσποτα.

Τα  ζώα αυτά δεν επέλεξαν να ζούνε στο δρόμο, να «ενοχλούν» την καθημερινότητα μας και να δημιουργούν, κατά πολλούς, φόβο, οίκτο ή και ακόμα απόγνωση για το τι θα γίνει.
Για μία λίγο πιο άνετη συμβίωση μαζί τους παραθέτουμε κάποιες απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές :

1)Σε περίπτωση που δείτε μη στειρωμένο, άρρωστο, επιθετικό αδέσποτο, επικοινωνήστε μαζί μας: adespotoi@hotmail.gr. για να το κοινοποιησουμε και να προσπαθησουμε να βρουμε λυσεις!!!
«Δεν θα πρέπει να δείχνουμε ότι τα φοβόμαστε, να αποφεύγουμε να κοιτάμε στα μάτια ένα σκυλί που ενδέχεται να είναι επιθετικό και να μη δείχνουμε ότι το απειλούμε». 

2) Ένα μπολάκι με δροσερό νερό και λιγο φαί θα κρατήσει το αδέσποτο χορτάτο, φιλικό και δεν θα ξεσκίσει ποτέ τις σακούλες των σκουπιδιών.

3) Τα ζώα αισθάνονται ότι ακριβώς και οι άνθρωποι, φόβο, απειλή, εγκατάλειψη, πόνο.. Ας μάθουμε στα παιδιά μας πως τα αδέσποτα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψυχές αφημένες στο δρόμο. Η εγκατάλειψη καθώς και η κακοποίηση ζώου, διώκονται ποινικά.  Σε περίπτωση που είσαστε γνώστες τέτοιων συμπεριφορών μη διστάσετε άμεσα να καταγγείλετε επώνυμα το γεγονός σ το σύλλογο.  Η σιωπή, είναι συνενοχή.

4) Στειρώνουμε τα δεσποζούμενα σκυλιά μας. Έτσι αποφεύγουμε τη δημιουργία και νέων αδέσποτων και προστατεύουμε την υγεία του ζώου μας από πιθανότητα ψευδοκύησης και άλλων σοβαρότερων ασθενειών.

5) Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις περιόδους των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) παρατηρούμε αύξηση των αδέσποτων. Τα ζώα είναι μέλη της οικογένειάς μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

6) Σε περίπτωση που βρούμε κουτάβια ή γατάκια μέσα σε κάδο σκουπιδιών ή οπουδήποτε αλλού, τα μεταφέρουμε σε ασφαλές σημείο και ενημερώνουμε τον σύλλογο. Ο Δήμος δεν διαθέτει κυνοκομείο άρα θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε ευθύνη για τα αδέσποτα της περιοχής και να παιρνουμε πρωτοβουλία να φιλοξενήσουμε προσωρινά ένα ζωάκι μεχρι ο σύλλογος να καταφέρει να του βρεί ένα μόνιμο σπιτάκι.

7) Εάν εμείς ή κάποιος που γνωρίζουμε, ενδιαφέρεται να αποκτήσει σκύλο ή και γάτα, ένα αδέσποτο είναι η καλύτερη λύση. Ο σύλλογος έχει προς υιοθεσία δεκάδες αδέσποτα που δίνονται εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και
στειρωμένα.

  Ο σύλλογος καλεί όλους εσάς να γίνετε μέλη στον αγώνα που καθημερινά δίνει για τα αδέσποτα της πόλης με τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας. Τα προβλήματα πολλά.
 Όλοι μαζί, εθελοντικά μπορούμε να πράξουμε τα μέγιστα. Για να καταφέρουμε, ο Δήμος να αποτελέσει πρότυπο Δήμου και παράδειγμα προς μίμηση.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως ο πολιτισμός ενός έθνους, κρίνεται από την συμπεριφορά του στα ζώα και κυρίως στα αδέσποτα.
(για οποιαδήποτε πληροφορία, εγγραφές νέων μελών και εθελοντικής βοήθειας στο
 
e-mail : adespotoi@hotmail.gr)


ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ» ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld