Όλοι στη δίκη του παράνομου εκτροφείου του Αλεποχωρίου!

 

Την Τετάρτη στις 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, δικάζεται η υπόθεση του παράνομου εκτροφείου του Αλεποχωρίου.Σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ δίπλα μας και δίπλα στα τόσο ταλαιπωρημένα ζώα του εκτροφείου! Τα ζώα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για να φύγουν από τα κλουβιά της πανσιόν και να πάνε στις οικογένειες που τόσο καιρό περιμένουν καρτερικά την νομική απελευθέρωσή τους.
Ας δώσουμε ένα τέλος στην Οδύσσειά τους και ας τους δώσουμε το καλύτερο μέλλον που τους έχουμε υποσχεθεί!! 

Για όποιον δεν θυμάται το εκτροφείο-κολαστήριο, ας ρίξει μια ματιά και πάλι στην υπόθεση..:

Υπόθεση παράνομου εκτροφείου στο Αλεποχώρι

Στις 19 Νοεμβρίου 2009, ζωόφιλοι από δεκάδες φιλοζωικά σωματεία βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ακόμη παράνομο εκτροφείο. Η αγανάκτηση όλων ήταν μεγάλη όταν αντίκρισαν τα υποσιτισμένα και αποστεωμένα ζώα, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες μέσα στις ακαθαρσίες τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για άσκηση ή πρόσβαση σε βασικές ανάγκες όπως νερό και τροφή.

Αμέσως, την 20 Νοεμβρίου 2009, μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της ιδιοκτήτριας του χώρου, η αρμόδια Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των ζώων συντροφιάς, εξέδωσε Διάταξη προσωρινής παραχώρησης των ταλαιπωρημένων ζώων στο Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - Stray.gr.

Την 13.01.2010, μετά από αναβολές, εκδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση εις βάρος της εκτροφέως για τις κατηγορίες της διατήρησης εκτροφείου χωρίς άδεια και της μη τήρησης των όρων του νόμου για την υγιεινή και φροντίδα των ζώων. Μετά από δίωρη ακροαματική διαδικασία, στην οποία κατέθεσαν ως μάρτυρες μεταξύ άλλων και οι καταγγέλλουσες Ίρις Καλφοπούλου και Μαρίνα Λυμπεροπούλου - μέλη του Σωματείου μας - προέκυψε ότι το εκτροφείο παραβίαζε όχι μόνο τις τυπικές προϋποθέσεις κατοχής άδειας λειτουργίας, αλλά και ότι επί της ουσίας εξέτρεφε ζώα χωρίς νόμιμους τίτλους, σε χώρο όπου βασίλευαν οι ασθένειες, οι ακαθαρσίες και η δυσοσμία, καθώς τα σκυλιά στερούνταν βασικής φροντίδας, όπως τροφής και ιατρικής μέριμνας.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο, συντασσόμενο με την πρόταση του κ. Εισαγγελέα, αποδοκίμασε την κατηγορουμένη, κρίνοντάς την ένοχη όλων των κατηγοριών, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην προσπάθεια των φιλόζωων.

Μετά από δίκη που διήρκεσε για περισσότερες από 2 ώρες, η απόφαση ήταν ενοχοποιητική για την κατηγορούμενη.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια περίπτωση κακοποίησης και παράνομης διατήρησης εκτροφείου (puppy farm) να φτάνει στη δικαιοσύνη και το μήνυμα που φέρνει αυτή η απόφαση στους ζωόφιλους της Ελλάδας, δίνει ελπίδες σε όλους.

Τα ζώα είναι πλέον όλα πολύ καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με την προαναφερθείσα Εισαγγελική Διάταξη παραμένουν υπό την φροντίδα του σωματείου Stray.gr, το οποίο θα συνεχίσει να τα παραχωρεί περαιτέρω στα μέλη του για προσωρινή φιλοξενία καθώς το κόστος της φιλοξενίας τους σε ιδιωτικές πανσιόν, είναι μεγάλο για να το αναλάβουν εξ' ολοκλήρου οι εθελοντές.


 stray.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld