Εμείς και τα αδέσποτα..


Τα καταφύγια ζώων είναι καταφύγια, όπως ξεκαθαρίζει και ο όρος, και όχι φυλακές. Οι φυλακές είναι για τους θύτες. Και τα αδέσποτα είναι απλώς θύματα. Θύματα της έπαρσης του ανθρώπινου είδους που πίστεψε πως είναι η κορωνίδα των ειδών. Θύματα του αδηφάγου θηρευτή που μετέτρεψε το φυσικό περιβάλλον σε αστικό και διαχώρισε τα εξημερωμένα είδη σε αυτά που τον βολεύουν και σε αυτά που δεν τον βολεύουν. Και τα βάφτισε κατοικίδια και αδέσποτα. 

Και τα δύο είναι δική σου ευθύνη. Δική σου και δική μου. Δεν γνωρίζεις κανέναν που πέταξε κουτάβια ή γατάκια στο δρόμο ή στο ρέμα; Που άφησε το σκυλί του ή το γατί του "ελεύθερο" γιατί δεν ταίριαζε πια με τον καναπέ του; Που αφήνει καθημερινά το σκυλί του ή το γάτο του να βολτάρει ασυνόδευτο και αστείρωτο στο δρόμο και να ζευγαρώνει; Μην ήταν γείτονας; Μην ήταν συγγενής; Μην ήσουνα κι εσύ;;

Μας ενοχλεί η παρουσία τους; Μας θυμίζει την αναλγησία μας; Την αδιαφορία μας;  Μας γεμίζει ενοχές; Γι αυτό δεν μπορούμε να τα βλέπουμε μπροστά μας; Γι αυτό διαλέγουμε μαρτυρικούς και ανάλγητους  τρόπους για να τα εξαφανίσουμε από μπροστά μας? Ή απλά νομίζουμε ότι όλα τα προβλήματά μας θα εξαφανιστούν αν "ψεκάσουμε" με κάποιο φάρμακο;

Να θυμάσαι ότι πλέον αρκεί μια επώνυμη καταγγελία για υποψίες, ή μια απλή καταγγελία όταν κάποιος δηλώνει ότι θα ρίξει φόλες, για να κληθεί για ανάκριση σύμφωνα με την καινούρια οδηγία του Υπουργείου προς τον ΕΛΑΣ. Και όποιος της υπηρεσίας αρνηθεί την συνεργασία καταγγέλεται για παράβαση καθήκοντος.

Πρόσεξε λοιπόν τα λόγια και τις πράξεις σου. Γιατί αλλιώς θα έρθει μια μέρα που θα δεις ένστολους στην πόρτα σου, με την σειρήνα του οχήματος αναμμένη, να χτυπούν το κουδούνι σου και να σε προσάγουν για ανάκριση, γείτονα, φίλε, συγγενή... Και μπορεί να βρεθείς μπροστά σε ένα εδώλιο και να χρειαστεί να εξαγοράσεις εξάμηνη ποινή που θα μπει στο μητρώο σου και να πληρώσεις και παχηλό πρόστιμο υπέρ όσων ζώων γλύτωσαν από τις δολοφονικές σου τάσεις, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Ο κόσμος δεν γουστάρει δολοφόνους. Ο κόσμος δεν κρατάει πια το στόμα του κλειστό. Ο κόσμος καταγγέλλει. Ο κόσμος σε παρακολουθεί...

Οι εποχές άλλαξαν. Η σελίδα γύρισε και ο καθένας θα παίρνει αυτό που του αξίζει.

Σκέψου σε τι κόσμο θέλεις να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Αποστειρωμένο και χωρίς πραγματική ανάσα ή ζωντανό και με ποικιλομορφία? Σκέψου το καλά και αποφάσισε προσεκτικά τι θα κάνεις γι' αυτό.

Αν δεν αποφασίσεις σωστά, αν δεν γίνεις μέρος του συνόλου και προσπαθείς απλώς και διαρκώς να κυριαρχείς στο περιβάλλον σου, όπως ηλιθιωδώς κάνεις τόσα χρόνια, η γη θα σε φτύσει σαν κουκούτσι και δεν θα υπάρχει ούτε παρόν ούτε μέλλον για σένα και για τα παιδιά σου!
adespotakaterinis.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld