Σκύλος πέθανε λίγο μετά το χαμό του ιδιοκτήτη του



Η μεγάλη αγάπη των ζώων για τον άνθρωπο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά. Όταν ο βρετανός στρατιώτης Liam Tasker που υπηρετούσε στο Αφγανιστάν έχασε την ζωή του έπειτα από μάχη με τους Ταλιμπάν, ο πιστός του φίλος, ένα σκυλάκι με το όνομα Theo που ήταν ειδικά εκπαιδευμένο στο να βρίσκει βόμβες, δεν άντεξε την απώλεια και πέθανε και εκείνο λίγη ώρα αργότερα.

Οι δυο τους, μόλις σε πέντε μήνες, είχαν ανακαλύψει 14 αυτοσχέδιες βόμβες, αριθμός ρεκόρ για έναν σκύλο και το αφεντικό του σε τέτοιες καταστάσεις. Τον περασμένο μήνα ο 26χρονος άνδρας είχε πει σε μια συνέντευξη για το site του Υπουργείου Εξωτερικών: «Λατρεύω την δουλειά μου και που δουλεύω μαζί με τον Theo. Είναι φοβερός και δεν κουράζεται ποτέ».

Την περασμένη Τρίτη πήραν μέρος σε μια αποστολή στο Nahr-e Saraj. Δουλειά του Theo ήταν να ανιχνεύει τις βόμβες και ο Liam να τις εξουδετερώνει. Ήρθαν όμως αντιμέτωποι με έναν Ταλιμπάν, και έπειτα από μάχη ο 26χρονος έπεσε νεκρός. Όταν το σώμα του στρατιώτη επέστρεψε στην βάση, ο αγαπημένος του σκύλος άφησε και εκείνος την τελευταία του πνοή, και όπως όλα δείχνουν από την μεγάλη του στεναχώρια.

sarotiko

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld