Λύθηκε το μυστήριο θανάτου του πασίγνωστου Hachiko

Μετά από τις δεκαετίες κερδοσκοπίας, οι επιστήμονες λένε ότι έλυσαν το μυστήριο πίσω από το θάνατο ενός  από τα διασημότερα σκυλιά στην καταγραμμένη ιστορία.

Η ιστορία του Hachiko είναι γνωστή από τους φαν των σκυλιών σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του έχει ειπωθεί σε πολλά βιβλία, και έχει αποτελέσει το αντικείμενο δύο κινηματογραφικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της υπερπαραγωγής του 2009 ′ s, Hachi, μια νέα έκδοση μιας προηγούμενης ιαπωνικής ταινίας.Ο Hachiko έγινε διάσημος περιμένοντας σε έναν σταθμό τρένου τον ιδιοκτήτη του καθημερινά για δέκα έτη μετά από το θάνατό του. 

Μέχρι τώρα, θεωρήθηκε ότι η αιτία θανάτου ήταν ένα κόκκαλο κοτόπουλου που έσπασε το στομάχι του. Όταν πέθανε το 1935 θεωρήθηκε ευρέως ως ήρωας, και τα όργανά του συντηρήθηκαν στη φορμόλη. Οι επιστήμονες λένε ότι οι έρευνες σε εκείνα τα όργανα αποδεικνύουν τώρα πώς ο  Hachiko πέθανε.

Ένα πανεπιστήμιο της ομάδας του Τόκιο χρησιμοποίησε τις προηγμένες μεθόδους για να αναλύσει τους ιστούς, και ανακάλυψε με αυτό τον τρόπο τους μεγάλους καρκίνους στην καρδιά και τους πνεύμονες. Σκέπτονται ότι ο καρκίνος μπορεί να είχε διαδωθεί από τους πνεύμονες στην καρδιά.''Ο καρκίνος στη καρδια είναι σπάνιος και ήταν απολύτως απροσδόκητο να βρεθεί.Ο Hachiko είχε και τη σοβαρή φιλαρίαση και τον καρκίνο, και καθένα από αυτά θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατό του,'' είπε ο καθηγητής Hiroyuki Nakayama, μέρος της ερευνητικής ομάδας.

Τα συντηρημένα όργανα του Hachiko είναι αυτήν την περίοδο σε επίδειξη στο πανεπιστήμιο του Τόκιο στο ερευνητικό κέντρο του Bunkyo Ward (Τόκιο).

dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld