Κατερίνη: Έκλεψαν σκυλί γιατί τους ενοχλούσε!


Την Παρασκευή στις 8 Απριλίου στην οδό Περγάμου στην Κατερίνη δύο άτομα με ένα αγροτικό φορτηγάκι χρώματος κόκκινου απήγαγαν ένα σκυλί με την αιτιολογία ότι τους ενοχλούσε και το οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση. 

Αργότερα μάθαμε ότι τα άτομα που προέβησαν σε αυτήν την πράξη, σε ερώτησή μας, γιατί πήρανε το σκυλί μας είπαν ότι τους ενοχλούσε και ότι έβαλαν δύο άτομα δικά τους και ότι το σκυλί βρίσκεται στο Βαρικό και επειδή είδε την έντονη αντίδραση των γειτόνων τους τηλεφώνησε και σε δύο ώρες θα φέρνανε το σκυλί. Αργότερα μας είπε ότι το σκυλί έφυγε και ότι το αναζητούν και σε επικοινωνία που είχαμε με έναν από τους δύο μας είπε ότι θα ψάξουνε και σε δύο μέρες θα το βρούνε και θα το φέρουν. Την επόμενη μέρα πέσανε σε αντίφαση, ότι ο σκύλος πήγε προς την Ολυμπιακή Ακτή και ότι το αναζητούν και διάφορες άλλες δικαιολογίες. 

Η ουσία είναι ότι και την 3η μέρα ο σκύλος δεν βρέθηκε. Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει την περιοχή όπου ο σκύλος περιφερόταν και τον τάιζαν και τον πρόσεχαν επί 8 χρόνια. Το ζώο ήταν στειρωμένο, εμβολιασμένο και ήτανε ελεγχόμενο από τα φιλοζωϊκά σωματεία. Γι’ αυτό και απαιτούν την επιστροφή του ζώου. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν στις νόμιμες διαδικασίες.  

Ερωτούμε την κυρία ποιο ήταν το πρόβλημά της, με ποιο σκοπό απομάκρυναν το ζώο; Ποιος της έδωσε αυτό το δικαίωμα και γιατί δεν απευθύνθηκε στους αρμόδιους που είναι οι Δήμοι και τα Φιλοζωϊκά Σωματεία; 

Φυσικά το συμβάν έχει γίνει γνωστό στα αρμόδια όργανα. Θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε για τον καινούργιο νόμο που θα ισχύσει προσεχώς, θα είναι πολύ αυστηρός ως προς την κακοποίηση ζώων.

lefteria.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld