Ιαπωνία: Η κατάσταση των εγκαταλελειμμμένων ζώων στην ζώνη αποκλεισμού

 

Σύμφωνα με τους αντιπροσώπους της ομάδας διάσωσης ζώων ξηράς, χιλιάδες εγκαταλειμμένα ζώα λιμοκτονούν και πεθαίνουν στις ζώνες αποκλεισμού της Ιαπωνίας. Μια μικρή ομάδα διάσωσης ζώων κάμπτει τους κανόνες και προσπαθεί να τα σώσει.

«Είναι όπως στην περίπτωση του τυφώνα Κατρίνα αυτό που συμβαίνει με την ακτινοβολία.Μια πόλη φάντασμα με μοναδικό ίχνος ζωής τα ζώα. Το μόνο που ακούμε είναι σκυλιά να γαυγίζουν», αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης που εργάζονται στη ζώνη αποκλεισμού.«Δεν είναι όπως εμείς, που αντιμετωπίζουμε την συνέπεια της καταστροφής. Η καταστροφή συμβαίνει ακόμα για αυτά.»

Ακόμα κι αν διακινδυνεύουν την ζωή τους μέσω της έκθεσης στην ακτινοβολία, οι ομάδες διάσωσης πηγαίνουν στις ζώνες αποκλεισμού για να σώσουν οποιαδήποτε μορφή ζωής μπορούν. Η καρδιά, το πάθος και η αγάπη για τα ζώα είναι αυτό που εξηγεί την συμπεριφορά τους.Δεν μπορούν να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια και να μην τα βοηθήσουν, όπως λένε. Ένας εθελοντής αναφέρει, «Θα πεθάνω ούτως ή άλλως κάποια μέρα, οπότε προτιμώ να πεθάνω σώζοντας ένα σκυλί.»

Η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι σύνθετη. Όλα τα ζώα πρέπει να εξεταστούν,να μπουν σε καραντίνα και να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα μόλις διασωθούν.Μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να βρούν νέες οικογένειες, οπότε η μακροπρόθεσμη φροντίδα θα είναι απαραίτητη.


Μέρος του προβλήματος τώρα είναι ότι οι ομάδες διάσωσης χρειάζονται έναν χώρο, ένα κέντρο απομόνωσης, για να πάρουν τα ζώα και να τα εξετάσουν.Είναι υγιείς και μπορούν να ζήσουν μακρά ζωή, αλλά πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από την ζώνη αποκλεισμού πριν λιμοκτονήσουν.

Οι εθελοντές είναι αφιερωμένοι στα ζώα και είναι πρόθυμοι να παραβούν τους κανόνες για να σώσουν όσο πιο πολλά ζώα μπορούν. Απελευθερώνουν οποιοδήποτε ζώο βρίσκουν αλυσοδεμένο ή περιορισμένο, δίνοντας του τροφή και νερό, ώστε να έχουν μια πιθανότητα να ζήσουν πριν πεθάνουν από λιμό.Οι διασώστες φτιάχνουν προσωρινά σπιτάκια αφήνοντας στα ζώα τρόφιμα και νερό για να επιζήσουν έως ότου μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να επιστρέψουν.

Τα περισσότερα από τα ζώα  που βρίσκουν οι εθελοντές είναι οικόσιτα, που αφέθηκαν πίσω από τους ιδιοκτήτες τους επειδή νόμιζαν ότι η εκκένωση ήταν προσωρινή. Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που καλούν πανικόβλητοι τα κέντρα διάσωσης για να βρούν τα ζώα τους.

Δεδομένου ότι η κατάσταση με την ακτινοβολία στην Ιαπωνία επιδεινώνεται, τα πράγματα γίνονται απελπιστικά για τα εγκαταλειμμένα ζώα. Τα σκυλιά που βρίσκονται αλυσοδεμένα πεθαίνουν της δίψας ή περιπλανώνται και καταρρέουν σιγά- σιγά.Αυτές είναι μερικές από τις βασανιστικές σκηνές που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές.

Πολλές είναι οι ομάδες διάσωσης που παλεύουν, ωστόσο μπροστά στον αριθμό των ζώων που χρειάζονται βοήθεια είναι λίγες.Συναγωνίζονται ενάντια στο χρόνο και τον κίνδυνο, προσπαθώντας γενναία να σώσουν αυτά τα ζώα.

Διψασμένα δίπλα σε ένα κενό κύπελο νερού, δύο εγκαταλειμμένα σκυλιά κάθονται στον ήλιο στην ζώνης αποκλεισμού και περιμένουν..
Αυτό το σκυλί βρέθηκε φοβισμένο και τραυματισμένο στο ένα του πόδι.Οι εθελοντές που το βρήκαν του έδωσαν τροφή.

Το σκυλί αυτό τρώει από την τροφή που του παρείχε η ομάδα διάσωσης.Στην πόρτα του σπιτιού υπήρχε ένα σημείωμα που έλεγε ότι οι ιδιοκτήτες είχαν εκκενώσει την περιοχή αλλά επέστρεφαν και φρόντιζαν το σκυλί.
Ερημωμένες περιοχές.Το μόνο που υπάρχει είναι τα ζώα που περιμένουν...
Αυτό το σκυλί είναι ένα από τα τυχερά καθώς επέζησε 11 ημέρες κάτω από τα ερείπια.Οι ιδιοκτήτες του δεν τον θέλουν πια.Ευτυχώς ένας περαστικός τον ελευθέρωσε από τα ερείπια και οι εθελοντές τον έσωσαν απο την ευθανασία που θα του γινόταν.
  
dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld