Σκυλί - άγγελος, μια πραγματική ιστορία


Σήμερα θα σας παρουσιάσω την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία είναι ανάπηρη εδώ και αρκετά έτη.Στο πλάι της βρίσκεται όμως εδώ και 5 χρόνια ο φύλακας άγγελός της, που δεν είναι άλλος από τον σκύλο της.

Η γυναίκα έμαθε για τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά από έναν συνάδελφό της που είχε υιοθετήσει ένα τέτοιο σκυλί.Την πληροφόρησε για όλα τα θαυμάσια πράγματα που ένα σκυλί υπηρεσιών θα μπορούσε να της προσφέρει, δεδομένου ότι βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα.

Αφού έκανε την απαιτούμενη αίτηση, ξεκίνησε μετά από λίγους μήνες την εκπαίδευση μαζί με το σκυλί.Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης έμαθε ότι τα σκυλιά διαισθάνονται πότε πάει κάτι λάθος με τον ιδιοκτήτη τους. Αυτό ήταν σημαντικό για την γυναίκα γιατί είχε διαβήτη.

Μια ημέρα φύσηξε στο πρόσωπο του σκύλου όταν η τιμή του σακχάρου στο αίμα της ήταν χαμηλή και του έδωσε εντολή να χτυπήσει το πόδι της με τη μύτη του. Αυτή ήταν η εκπαίδευση που είχε λάβει ώστε να την προειδοποιήσει στην  περίπτωση που πέσει το σάκχαρό της.Στους διαβητικούς όταν συμβαίνει αυτό η μυρωδιά της αναπνοής τους είναι όπως ο χυμός φρούτων. Τα σκυλιά μπορούν να το μυρίσουν πολύ πιο σύντομα από τους ανθρώπους.Σκεφτείτε όμως ότι αυτήν την άσκηση την έκαναν μόνο μία φορά.

Ένα πρωινό λοιπόν, ο σκύλος πήγε στον πλάι του κρεβατιού και ξύπνησε την γυναίκα χτυπώντας την στο πόδι.Η γυναίκα τότε σκέφτηκε ότι το σκυλί ήθελε να βγει έξω.Έτσι πήρε την αναπηρική της καρέκλα, πήγε στην πόρτα και την άνοιξε.Όμως ο σκύλος στάθηκε ακριβώς εκεί και την κοίταζε.Η γυναίκα έκλεισε την πόρτα και επέστρεψε στην κουζίνα.Ο σκύλος την ακολούθησε.Ξεκίνησε για να πάει σε άλλο δωμάτιο, όμως ο σκύλος της έκλεισε τον δρόμο.Όταν τον ρώτησε τι συμβαίνει, εκείνος ξαναχτύπησε το πόδι της με την μύτη του.Η γυναίκα σκέφτηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να την ειδοποιήσει για το σάκχαρο της γιατί την άσκηση αυτή την είχαν κάνει μόνο μια φορά.

 Τότε η γυναίκα του ζήτησε να φύγει απ' την μέση, όμως το σκυλί έκατσε μπροστά της και αρνήθηκε να μετακινηθεί.Αφού της είχε μπλοκάρει την έξοδο, η γυναίκα αποφάσισε να γυρίσει πάλι στην κουζίνα και να τσεκάρει το σάκχαρό της.Όταν τέλειωσε η μέτρηση, έδειξε ότι η τιμή ήταν πολύ διαφορετική από αυτήν που έπρεπε να είναι και σύντομα η γυναίκα θα κατέρρεε.Αμέσως οδηγήθηκε στο ψυγείο να φάει κάτι γλυκό.Το σάκχαρό της σταθεροποιήθηκε μέσα σε 10 λεπτά, ενώ ο σκύλος δεν έφυγε στιγμή από το πλάι της.

Ιστορίες όπως αυτή μας διδάσκουν ότι τα ζώα είναι πραγματικοί άγγελοι για κάποιους άνθρωπους και δίνουν ένα διαφορετικό νόημα στην ζωή τους.


 dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld