Πάτρα: Εστιάτορας δηλώνει ότι τα ζώα είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία!


Στην Πατρα, στην οδο Τριων Ναυαρχων ειναι το κτηνιατρειο που συνεργαζεται ο Αχαικος Συλλογος. Βρισκεται σε ενα πεζοδρομο εδω και 17 περιπου χρονια. Ο πεζοδρομος αυτος ειναι πολυσυχναστος και απο εκει παιρνουν καθημερινα πολλοι με τα ζωα τους. Προς τιμη της κτηνιατρου και των ανθρωπων που δουλευουν εκει καθαριζουν τα περιττωματα και πλενουν γυρω απο το κτηνιατρειο ανεξαρτητα εαν προερχονται απο ζωα πελατων ή απο ζωα περαστικων.

Περυσι ανοιξε ενα εστιατοριο ακριβως απεναντι απο το κτηνιατρειο, το HOME. Τελευταια ο ιδιοκτητης του εστιατοριου εχει αρχισει να παρενοχλει περαστικους και πελατες του κτηνιατρειου σχετικα με τα ζωα τους και την δημοσια υγεια και τι αλλο? Τα παιδια που κινδυνευουν κλπ κλπ.

Οποιος περναει με τον σκυλο του δεχεται την φταστικη επιθεση του εστιατορα. Προσφατα ειπε σε καποιον οτι απαγορευεται να βγαζει βολτα το ζωο του. Μαλιστα, και νομοθετης ο κυριος εστιατορας. Για να λεμε ομως και την αληθεια δεν εχει αδικο να φωναζει οταν περναει κοσμος απο εκει και δεν καθαριζει τα περιττωματα. Οταν ομως του εχουμε εξηγησει χιλιαδες φορες οτι εμεις που ειμαστε συχνοι πελατες του κτηνιατρειου, φροντιζουμε για την καθαριοτητα του δρομου και κανουμε οτι μπορουμε να πεισουμε τους συμπολιτες μας να καθαριζουν, οταν του εχουμε εξηγησει πως δεν φταινε τα ζωα εαν καποιος ειναι ανευθυνος αλλα συνεχιζει να κανει οτι δεν καταλαβαινει και να ουρλιαζει οτι τα ζωα ειναι επικινδυνα για την δημοσια υγεια και για τα παιδια (προπαντων για τα παιδια) τοτε τι κανουμε?

Παμε λιγακι στα δικα του. Ο κυριος εστιατορας που νοιαζεται τοσο πολυ για την δημοσια υγεια μηπως να μας απαντησει πως ακριβως διαχειριζεται τα απορριματα του εστιατοριου του? Εγω προσωπικα τον εχω δει να σερνει τις μαυρες σακουλες στο πεζοδρομιο και να της αφηνει εξω απο τα σκουπιδια. Εγω προσωπικα τον εχω δει να συνεχιζει να ριχνει σκουπιδια σε ενα καδο που εχει ξεχειλισει και να μην τον νοιαζει εαν τα αφηνει επι της ουσιας στοιν δρομο...αρκει να μην μεινουν το βραδυ στο μαγαζι του. Μηπως εχει ποτε σεβαστει την δημοσια υγεια οταν εχουν απεργια οι υπαλληλοι καθαριοτητας και αυτος συνεχιζει να πεταει σκουπιδια? Αληθεια, με την ανακυκλωση τι κανει? Δεν εχω δει ποτε να πεταει σακουλα στον μπλε καδο. Με τα καμμενα λαδια τι κανει? Εκει η δημοσια υγεια παει περιπατο...δεν την βλεπει. Ουτε στα σκουπιδια την βλεπει...

Βεβαια θα αρχισει να ουρλιαζει εαν γατες σκισουν τις σακουλες που ΑΥΤΟΣ ΠΕΤΑΞΕ και θα ουρλιαζει και σε αυτους που ταιζουν κροκετα τις γατες για να τις μπουκωσουν και να μην πανε να φανε τα σκουπιδια του.

Ο τοσο ευαισθητοποιημενος εστιατορας, ιδιοκτητης του ΗΟΜΕ, ενοχλειται μονο απο την παρουσια των ζωων και επιτιθεται φραστικα σε οποιον βρει μπροστα του. Ξεχναει οτι ο χωρος ειναι δημοσιος και μπορουμε να περπαταμε με τα ζωα μας οποτε και για οσο θελουμε. Το οτι εχει βγαλει τραπεζακια στον πεζοδρομο δεν του δινει το δικαιωμα να διαφεντευει ολη την περιοχη.

Επειδη καπως ετσι ξεκιναει η ιστορια και τελειωνει με φολες θα κανουμε μια γραπτη ενημερωση στον κυριο εστιατορα ενημερωνοντας τον και για τις δικες του υποχρεωσεις συμφωνα και με τον δημοτικο κανονισμο καθαριοτητας. Ομοιως θα τον ενημερωσουμε οτι τα ζωα προστατευονται απο τον νομο οποτε οτι ιδεες και μετρα αντιμετωπισης των ζωων εχει στον νου του καλο ειναι να τα βγαλει.

Οσο για το εαν μπορουμε να περναμε απο εκει δεν αργουμε να οργανωσουμε μια βολτα με τα ζωα μας στην γωνια Τριων Ναυαρχων και Κανακαρη μια ωραια βραδια που θα ειναι γεματος ο πεζοδρομος απο κοσμο. Ισως να καθησουμε να φαμε και στο μαγαζι του...γιατι οχι?

Ελπιζουμε μετα την επιστολη να κατανοησει το παραλογο των επιχειρηματων του περι δημοσιας υγειας...


ACHAIC SOCIETY FOR THE CARE OF ANIMALS, PATRAS GREECE

2 σχόλια:

  1. kseroume to onoma tou idioktiti?giati tha ithela polu na ton rwtisw kai egw i idia gia auta pou upostirizei.Exw vrei apo to facebook ton creator tis selidas tou home alla den eimai sigouri an einai o idios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργοπουλος ή Γεωργιοπουλος μαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld