Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νεκρά σκυλιά σε όλο το κέντρο της Ιστιαίας από φόλες



Ξημερώματα Σαββάτου οι οδοκαθαριστές του δήμου μάζεψαν δεκάδες αδέσποτα δηλητηριασμένα σκυλιά από "φόλες" στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας και τους γύρω δρόμους. Συζητιέται ότι οι "φόλες" είναι δουλεία της δημαρχίας μιας και έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν, αποδεδειγμένα, με άλλες δημαρχίες.

Τα αδέσποτα σκυλιά είναι άσχημη εικόνα και σίγουρα δημιουργούν προβλήματα, δεν είναι αναγκασμένος κανένας περαστικός να είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά για να ξέρει πώς να αντιδράσει όταν βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο από αυτά. Τις περισσότερες φορές τα αδέσποτα σκυλιά δεν ενοχλούν, πάρα μόνο με τα γαβγίσματα τους της ώρες κοινής ησυχίας. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που ένα σκυλί μπορεί να γίνει πολύ επιθετικό. Σίγουρα οι "φόλες" δεν είναι η σωστή λύση πέραν του ότι η πράξη αυτή διώκεται ποινικά. Το θέμα πρέπει να τεθεί στους υπευθύνους του δήμου για να δοθεί κάποια σωστή λύση στο πρόβλημα αυτό.
 
Μόδα έχει γίνει τελευταία 5 στα 10 σπίτια, αριθμός που αυξάνετε συνέχεια, να έχουν σκυλί ή σκυλιά για προστασία στης αυλές τους λόγο των αυξημένων διαρρήξεων μιας και αστυνομία - κρατική μηχανή δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο. Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί με ευθύνη που ξέρουν της ανάγκες ενός ζώου και το πως πρέπει να το φροντίζουν.
 
Χρειάζεται εκπαιδευμένο ανάλογα σκυλί για τον ρόλο του φύλακα, που ξέρει πότε θα γαβγίσει και τι θα κάνει, και όχι οποιοδήποτε που του στερούν ελευθερία και τροφή για να γίνει ποιο άγριο. Ένα αποτελεσματικό σκυλί - φύλακας είναι ακριβό όσο ένα σωστό σύστημα συναγερμού αλλά όλοι προτιμούν την φτηνή λύση, ένα κοινό σκυλί που μόνο φύλακας δεν είναι αλλά ενοχλητικό στους γείτονες και ο δράστης - διαρρήκτης θα το αντιμετωπίσει άμεσα και εύκολα.

Πρόβλημα είναι και τα σκυλιά τόσων επίδοξων κυνηγών που διατηρούν μεγάλο αριθμό κυνηγετικών σκύλων μέσα στην πόλη. Σε λεπτομέρειες για της συνθήκες κράτησης, την στέρηση τροφής και ελευθερίας, τα (παράνομα) τηλεχειριζόμενα κολάρα ηλεκτροσόκ που τους φορούν για να τα ελέγχουν, τα βασανιστήρια (εκπαίδευση όπως την αποκαλούν), δεν θα αναφερθώ.

Όσο ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων υπάρχουν που τα δένουν εγκαταλειμμένα σε μια γωνία της αυλής τους με σπίτι ένα κομμένο βαρέλι, τόσο ανεύθυνοι γείτονες θα υπάρχουν που θα καταφεύγουν σε άσχημες μεθόδους ενοχλημένοι από τα γαβγίσματα. Όταν ένας σκύλος γαβγίζει όλη νύχτα δεν τραγουδάει, απλά φωνάζει το πρόβλημα του!! Καλό είναι να καταγγέλλουμε σε αστυνομία, δήμο και αρμόδιες υπηρεσίες τέτοια φαινόμενα και να μην καταφεύγουμε σε άσχημες και πρωτόγονες λύσεις.
 
 
istiaianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.