Απαγόρευση σκύλων σε κινεζική πόλη


 

Μετά την πολιτική του "ενός παιδιού ανά οικογένεια", στην Κίνα ήρθε η ώρα για την πολιτική του "κανένας σκύλος ανά οικογένεια". Δεν πρόκειται για αστείο. Με διακήρυξή τους που ονόμασαν "Η ειδοποίηση για την ενίσχυση της διαχείρισης των σκύλων", οι αρχές της κινεζικής πόλης Ζιανγκμέν της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ απαγόρευσαν την κατοχή σκύλων από τους πολίτες, μετά από σύσκεψη των τμημάτων δημόσιας ασφάλειας, γεωργίας, πλήρους αστικής διαχείρισης, υγείας, βιομηχανίας και εμπορίου.

Η σχετική διακήρυξη των αρχών, προβλέπει, ότι μεταξύ 10 και 25 Αυγούστου, όλοι οι κάτοικοι της Ζιανγκμέν πρέπει να παραδώσουν τους σκύλους τους, οι οποίοι υποτίθεται, ότι θα υιοθετηθούν από κατοίκους της επαρχίας ή θα υποβληθούν σε ευθανασία. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σκύλου θελήσει να κρατήσει το σκύλο του, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για σχετική άδεια, η οποία όμως θα χορηγείται μόνο για περιπτώσεις φύλαξης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εμπορία πολύτιμων αγαθών. 


Ένας αστυνομικός της Ζιανγκμέν, εξήγησε στην εφημερίδα China Daily, ότι "ο σκοπός μας δεν είναι να σκοτώσουμε όλους τους σκύλους στις αστικές περιοχές της πόλης, αλλά ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για την πόλη, μέσω της απαγόρευσης της κατοχής σκύλων".

Πάντως, ορισμένοι κάτοικοι της Ζιανγκμέν αντιδρούν στα σχέδια των αρχών. Ένας εξ αυτών, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα, ότι "αυτό που επιχειρείται δεν είναι δίκαιο για τους ιδιοκτήτες σκύλων και δεν σέβεται τη ζωή".

ert.gr

2 σχόλια:

  1. τράγικό... τα ζώα στην Κίνα δεν έχουν καμία ελπίδα...Αυτή η χώρα θα εξαφανίσει τα πάντα απο το ζωϊκό βασίλειο και μετά θα στραφεί πρός τους ίδιους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εκει που αρχισαμε να ελπιζουμε (http://dogw0rld.blogspot.com/2011/07/blog-post_9913.html) ξεκινησαν τα χειροτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld