Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων θα παραδώσει 16.000 υπογραφές για τα βαρελόσκυλα



Αύριο Τετάρτη αναμένετε να παραδοθούν στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων οι 16.000 υπογραφές που έχει συλλέξει η Christel de Haas κατά της βάρβαρης τακτικής των βαρελόσκυλων στη Λέσβο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.



Έγιναν διάσημα ως σύμβολα κακοποίησης των ζώων κι όμως σήμερα, Τα βαρελόσκυλα ζουν αλυσοδεμένα σε τσίγκινα βαρέλια, συχνά χωρίς τροφή, καθαρό νερό και ιατρική περίθαλψη. τείνουν να μετατραπούν σε σύμβολο επιτυχημένης φιλοζωικής καμπάνιας και ευαισθητοποίησης μίας τοπικής κοινωνίας! Τα «βαρελόσκυλα» της Ικαρίας, τα οποία έλαβαν την ονομασία τους χάρη στα… σκουριασμένα βαρέλια στα οποία ζουν αλυσοδεμένα, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της επιτυχίας που μπορούν να έχουν οι συγκροτημένες οικολογικές εκστρατείες, όταν συνδυάζουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών με την επιτυχή καταστολή.






Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι κάθε έλληνας πολίτης έχει συναντήσει τουλάχιστον ένα «βαρελόσκυλο» κατά τη διάρκεια της ζωής του. Διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της ελληνικής επαρχίας βρίσκονται σκυλιά αλυσοδεμένα σε τσίγκινα βαρέλια, μεταλλικές ή ξύλινες κατασκευές, με σκοπό να λειτουργούν ως «ζωντανοί φράχτες», καθώς με τα γαβγίσματα τους αποτρέπουν την είσοδο των κατσικιών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Απομονωμένα και στην πλειονότητα των περιπτώσεων ανεμβολίαστα, συχνά χωρίς τροφή και καθαρό νερό, τα «βαρελόσκυλα» υποφέρουν από ασθένειες, καχεξία, κατάγματα και συχνά βρίσκουν το θάνατο δεμένα στο βαρέλι τους, οπότε και αντικαθίστανται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Για να καταγγείλετε την ύπαρξη ενός «βαρελόσκυλου»: Καλέστε στο νούμερο: 6944240222 begin_of_the_skype_highlighting 6944240222 end_of_the_skype_highlighting ή στείλτε email στο: carol.mcbeth@gawf.gr

astegosdiavatis.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld